Οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν την κούπα του Conference στη Νέα Φιλαδέλφεια – Τεράστιος ο Ελ Κααμπί

Ευρω-θρύλος!

Δόξα στα παιδιά του Ολυμπιακού! Με ψυχή χιλίων λεόντων οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν με 1-0 τη Φιορεντίνα στην παράταση σε τελικό «θρίλερ» στην κατάμεστη «OPAP Arena» και κατέκτησαν το Conference League. «Χρυσός» σκόρερ ο Ελ Κααμπί στο 116′, χαρίζοντας στην ομάδα του Πειραιά το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της!

  • Από τους Γιώργο Σηφάκη – Χαρη Δαντση

Με τη γνωστή συνταγή (4-3-3) και τους Ορτέγκα και Ιμπόρα βασικούς παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Μεντιλίμπαρ. Από την άλλη ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τον Μπελότι στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι «βιόλα» ήταν άριστα διαβασμένοι, κλείνοντας καλά τον Ελ Κααμπί. Ο Ποντένσε έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 4′ και με κεφαλιά στο 25′, που εξουδετέρωσε ο Τερατσιάνο. Οι Ιταλοί βρήκαν δίχτυα με τον Μιλένκοβιτς στο 9′, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ ο Μποναβεντούρα βρέθηκε δύο φορές (21′, 22′) σε θέση βολής εντός περιοχής, όμως ο Τζολάκης τού είπε «όχι».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ανέβασαν την έντασή τους και… έπεσαν κορμιά, με δυνατές μονομαχίες, πολλή… τακτική και λίγες φάσεις για γκολ. Με την είσοδο του Ενζολά η Φιορεντίνα ανέβηκε επιθετικά και στο 69′ ο Κουαμέ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Τζολάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η ομάδα του Πειραιά έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ιμπόρα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ορτα στο 80′. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του 90λέπτου και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Οι «ερυθρόλευκοι» φώναξαν για χέρι του Κουάρτα εντός περιοχής στο 94′, όμως διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν υπάρχει πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα (96′) ο Γιόβετιτς με φαλτσαριστό σουτ έβαλε δύσκολα στον Τερατσιάνο, που κράτησε το «μηδέν». Στο 110′ ήταν η σειρά του Τζολάκη για να πει «όχι» στον Ικονέ. Το «χρυσό» γκολ που έψαχνε ο Ολυμπιακός το βρήκε με το «βαρύ πυροβολικό» του Ελ Κααμπί με κεφαλιά στο 116′, σε μια πολύ οριακή φάση που εξετάστηκε ενδελεχώς στο VAR. Ετσι, ο Θρύλος έγινε η πρώτη ομάδα της Ελλάδας που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, χαρίζοντας παράλληλα και τη 15η θέση στη χώρα μας στην κατάταξη της UEFA.

Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας (Πορτογαλία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Ιμπόρα, Εσε, Τσικίνιο (77′ Ορτα), Ποντένσε (106′ Μασούρας), Φορτούνης (73′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (120’+1′ Ελ Αραμπί).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μ. Κουάρτα, Μπιράγκι (106′ Ρανιέρι), Αρτούρ (74′ Ντάνκαν), Μποναβεντούρα (83′ Μπαράκ), Μαντράγκορα, Γκονζάλες (106′ Μπελτράν), Κουαμέ (83′ Ικονέ), Μπελότι (59′ Ενζολά).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα