Μήνυσαν τον Αντ. Στεργιώτη οι πράκτορες

«Εβλαψε και εμάς ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ με την αλλαγή του κανονισμού των VLTs» λένε όσοι είχαν υπογράψει σύμβαση με τον ΟΠΑΠ

Κατόπιν ειδικής εξουσιοδοτήσεως πρακτόρων VLTs του ΟΠΑΠ κατατέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνη Στεργιώτη και παντός άλλου υπευθύνου.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΕΕΕΠ, υπό τον κ. Στεργιώτη, προχώρησε στις αρχές Ιουνίου σε αιφνιδιαστική αλλαγή του κανονισμού των VLTs, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η επένδυση από τον ΟΠΑΠ. Η διοίκηση του τελευταίου θεωρεί πως ο νέος κανονισμός δεν επιτρέπει να προχωρήσει η επένδυση και έχει ήδη προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου, διεκδικώντας περί το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικηγορικού γραφείου Βασίλειος Κατσίκης και Συνεργάτες, «εκθέσαμε στη μηνυτήρια αναφορά μας μια σειρά πράξεων και παραλείψεων του προέδρου της ΕΕΕΠ Αντώνη Στεργιώτη, οι οποίες, κατά την άποψή μας, συνιστούν σοβαρότατα ποινικά αδικήματα και χρήζουν περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης, διότι έβλαψαν και εμάς ως πράκτορες, έχοντας συνάψει συμβάσεις εκμετάλλευσης παιγνιομηχανών VLTs με την ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και τα συμφέροντα του Δημοσίου, με ποσά που ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ ετησίως».

Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Προβήκαμε στην υπογραφή με τον ΟΠΑΠ των αδειών εκμετάλλευσης VLTs για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, ήτοι προβήκαμε στη μίσθωση και τη διαμόρφωση των καταστημάτων μας με τις προδιαγραφές που έθετε η αδειούχος εταιρεία. Το συνολικό κόστος για τη μίσθωση και τη διαμόρφωση των καταστημάτων διαμορφώθηκε σε 100.000 ευρώ ανά μαγαζί, τα οποία και καταβάλαμε. Τα μαγαζιά αυτά θα έπρεπε να ήταν έτοιμα για να λειτουργήσουν στα μέσα Ιουνίου του 2015». Με την αλλαγή του κανονισμού ακόμα περιμένουν…

Ερώτηση για τον φόρο στη Βουλή

Τα προβλήματα που κομίζει η επιβολή του ειδικού τέλους (0,05 του ευρώ) ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ φέρουν στη Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος.

«Η κυβέρνηση, αντί να στρέψει την προσοχή της στην καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας, προχωρά στην επιβολή άλλων, νέων φόρων, σε νόμιμες δραστηριότητες, αφήνοντας ανεξέλεγκτα να γιγαντώνεται ο παράνομος τζόγος» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι τρεις βουλευτές.

Οι ίδιοι, μάλιστα, υπενθυμίζουν στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, αντίστοιχα, ότι είναι αντίθετοι και οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, που αποτελούν έναν κλάδο 4.500 μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα