Εντυπώσεις και ουσία

Οι ειδήσεις που… παράγουν και επιδιώκουν να διαδώσουν τα κυβερνητικά επιτελεία κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου αφορούν τα τόσο διαφημισμένα «σαφάρι» της Εφορίας στις τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχές. Η ενημέρωση του κοινού για κάποιες ταβέρνες και καφετέριες που τους έβαλαν προσωρινό λουκέτο επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις είναι πιο συνηθισμένη κι από τα κύματα της ζέστης που πλήττουν τη χώρα. Αυτού του είδους η πολιτική επικοινωνία είναι τόσο επιφανειακή, ώστε καταλήγει να αποτελεί απλό πυροτέχνημα, το οποίο δεν έχει ούτε ίχνος πολιτικής ουσίας.

Ουσία θα είχε η κυβερνητική δράση αν θα μπορούσε να αποτρέψει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και της εξωφρενικής ακρίβειας που ρημάζει τα εισοδήματα των ανθρώπων – είτε παραθερίζουν είτε όχι.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Ιούνιο του 2017 είχαμε εκτόξευση τιμών στον καφέ (15,2%), στα μεταφορικά επιβατών με αεροπλάνο (12,2%), στο κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία, μοτέλ, πανδοχεία (7,4%) κ.ο.κ. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η αναμονή μεγάλου τουριστικού ρεύματος όξυνε τις αρπακτικές διαθέσεις ορισμένων κακών επαγγελματιών.

Επίσης, ουσιαστική συμβολή της κυβέρνησης στη διαμόρφωση θετικής εικόνας για τη χώρα θα υπήρχε αν λαμβάνονταν τα κατάλληλα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων. Δεν είναι επιτρεπτό σε μια χώρα, όπως η δική μας, που έχει βασικό περιουσιακό στοιχείο την μεγάλη Ιστορία της και τον πνευματικό και υλικό πολιτισμό της αρχαιότητας και του Βυζαντίου, να δαπανώνται χρήματα για το τίποτα και να μη διατίθενται πόροι για τις αναρίθμητες αρχαιότητές μας, τα μουσεία, τους τόπους όπου έλαμψε ο Ελληνισμός.

Σημαντικότερα από τον τουρισμό, τα έσοδα και την άποψη που θα σχηματίσουν οι ξένοι για την Ελλάδα και τον λαό μας είναι όλα όσα κάνουμε οι ίδιοι για να βελτιώσουμε τη δική μας ζωή, εικόνα και αντίληψη για τα πράγματα. Οι τόποι και οι άνθρωποι δεν υπάρχουν ως ντεκόρ για τους τουρίστες, άλλωστε. Ούτε οι πολιτικοί εκλέγονται μόνο για τις εντυπώσεις. Στην ουσία κρίνονται όλα και αυτό είναι το σωστό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα