Εδειξε Τσίπρα για την επίθεση ο Κυριάκος

Αναφέρθηκε σε «παρενέργειες από το τοξικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της κυβέρνησης»Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά των γραφείων του Σκάι και της «Καθημερινής», με εκατέρωθεν αιχμές, εν μέσω μάλιστα οξύτατης πόλωσης για τα ΜΜΕ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει εμπάργκο στο κανάλι του Φαλήρου και η Ν.Δ. στην ΕΡΤ.

Ο Αλεξης Τσίπρας σε γραπτή δήλωσή του αναφέρθηκε σε «επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία», εκφράζοντας παράλληλα την ειλικρινή συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους του σταθμού. Ο Κυριάκος Μητοτάκης, ωστόσο, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις του Σκάι, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη της Πειραιώς άφησαν υπόνοιες ενοχής κατά του Μεγάρου Μαξίμου!

«Το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας πάντως ότι «η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είπε «όσοι στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ας αναλογισθούν, επιτέλους, την ευθύνη τους», κάτι που αποτελεί ευθεία βολή κατά της κυβέρνησης, καθώς από καιρό ασκεί σφοδρή κριτική στον τηλεοπτικό σταθμό για την αντι-συριζαϊκή γραμμή του.

Απορία

Στις αιχμές του προέδρου της Ν.Δ. απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Μου προκαλεί απορία το γεγονός ότι συσχετίζουν ευθέως τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετέχει στις εκπομπές του σταθμού» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι συμψηφισμοί της πολιτικής διαφωνίας με την επιλογή της βίας δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη δημοκρατία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι αυτονόητη και απερίφραστη η καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης.

Στο κτίριο του Σκάι βρέθηκε και η Φώφη Γεννηματά. «Η κυβέρνηση επιβάλλεται, επιτέλους, να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία. Η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο» υπογράμμισε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι «ευκαιρία να μπει τέλος στους αποκλεισμούς ΜΜΕ από κόμματα και πολιτικούς», ενώ ο Θοδωρής Τοσουνίδης, εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ., αναφέρθηκε σε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζομένους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού» πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης.

Να πέσουν οι τόνοι κάλεσε ο Βασίλης Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι «το κλίμα της πόλωσης δεν βοηθάει στην πολιτική ηρεμία και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν τις συμπεριφορές τους».

Εκτός εξίσωσης

Αυτονόητη και απερίφραστη χαρακτήρισε την καταδίκη της επίθεσης στον Σκάι ο Νίκος Βούτσης, που επισήμανε ότι «ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης». Την απερίφραστη καταδίκη τους εξέφρασαν, ακόμη, οι Γιάννης Μπουτάρης και Γιώργος Ορφανός.

Παράθυρο Καραμανλή για άρση των εμπάργκο

 Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ο οποίος, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, να αρθούν τα εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Ο «γαλάζιος» βουλευτής τόνισε πως «όποιος κατηγορεί και επιτίθεται σε μέσο ενημέρωσης, είτε αυτό είναι ιδιωτικό είτε αυτό είναι κρατικό, επειδή η κριτική δεν του είναι αρεστή, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Τύπου και της ενημέρωσης σε μια ευνοούμενη δημοκρατία», στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα όχι μόνο στην κυβέρνηση να άρει το εμπάργκο στον Σκάι, αλλά και στο ίδιο του το κόμμα, να σταματήσει το δικό της στην ΕΡΤ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα