Επιτέλους… τέλος από Καμμένο στο όνομα της Μακεδονίας

Αποχώρησε από την κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα (όπως τόνισε) από τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΤώρα είναι η ώρα να σπάσουμε την καρέκλα» διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος αποχωρώντας από τον κυβερνητικό συνασπισμό και βάζοντας τέλος, έστω και με καθυστέρηση, στη φαρσοκωμωδία με τα μπρος πίσω των τελευταίων ημερών. Παίζοντας το τελευταίο χαρτί του και με στόχο, όπως είπε, να σώσει τη χώρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το ραντεβού στο Μαξίμου, ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς σε αυτήν υποκρύπτεται η ψήφος εμπιστοσύνης στο Σκοπιανό. 

«Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα» είπε, εκτιμώντας ότι το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της συμφωνίας και επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για διενέργεια δημοψηφίσματος. Ζήτησε δε εκ νέου να ψηφιστεί η συμφωνία από 180 βουλευτές, ενώ αποκάλυψε ότι θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βολές

Μάλιστα, έβαλε εκ νέου κατά του Νίκου Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία». Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση των ΑΝ.ΕΛ. σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση μορφής, απάντησε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώσει δημόσια ότι «δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο “Μακεδονία” και ότι θα καταργήσει τη συμφωνία, ακόμη και αν έχει ψηφιστεί», τότε θα τη συνυπογράψει.

Αναφορικά με το διχοτομημένο κόμμα του, ο κ. Καμμένος έστειλε ηχηρό μήνυμα στους υπουργούς του ότι «όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης» θα διαγραφεί από τους ΑΝ.ΕΛ., φωτογραφίζοντας τους Βασίλη Κόκκαλη και Ελενα Κουντουρά, που βρίσκονται στην Κίνα. «Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα και το Σινικό Τείχος όμως» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε με δηκτικό ύφος: «Η κυρία Κουντουρά με είχε ενημερώσει ότι θα λείπει σε αποστολή, αλλά ξέχασε το τηλέφωνό της στον αστυνομικό της».

Ωστόσο, δεν φάνηκε διατεθειμένος να διαγράψει και τους βουλευτές που έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. «Εάν κάποιος πει ότι παραιτείται όλων των θέσεων και ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν μπορώ να τον καταδικάσω. Αλλά εάν κάποιος κρατήσει και την καρέκλα του και ψηφίσει υπέρ, δεν έχει θέση σε εμάς» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Επί της ουσίας, ο παραιτηθείς υπουργός Αμυνας δεσμεύτηκε ονομαστικά ότι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση, εκτός από τον ίδιο, ο Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά. Οσο για το μέλλον του κόμματός του μετά το «διαζύγιο» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος, έπειτα από σχετική ερώτηση της «δημοκρατίας», απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις για συνεργασία υπό τη σκέπη των ΑΝ.ΕΛ., ενώ αποκάλυψε ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Αργησε πολύ…

Αργησε πολύ ο υπουργός Αμυνας. Επρεπε καιρό τώρα να είχε διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, που -όπως αποδείχτηκε- τον χρησιμοποίησε έως τη στιγμή που έπαψε να είναι χρήσιμος. Τώρα δυσκολεύεται να πείσει ότι η αποχώρησή του είναι «αυθεντική» και όχι προϊόν συμβιβασμού που αφήνει ευχαριστημένο (εν μέρει) τόσο τον ίδιο όσο και τον Τσίπρα. Οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα τον φέρνουν σήμερα σε πολύ δύσκολη θέση. Ωστόσο η αποχώρησή του τον βάζει πάλι στο παιχνίδι. Δύσκολο να το «γυρίσει», εξαιτίας της καχυποψίας που δημιούργησε, όμως στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ.

Δ. Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα