Αλλαγή «γραμμής» για τη Novartis!

Τι είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξή του στο Open για τα σκάνδαλα, τη Μαρέβα, τις Πρέσπες και τον ΚόκκαληΚαι ξαφνικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε θέση στο σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας χθες στο Open και στην Ελλη Στάη, παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Νovartis, ενώ σημείωσε ότι «δεν είναι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι». Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Περιμένω τη Δικαιοσύνη -με μεγάλη καθυστέρηση πρέπει να πω- επιτέλους να μας πει τι έχει βρει σε αυτήν την υπόθεση» και συνέχισε: «Είναι σκευωρία. Είναι ένα κατασκεύασμα. Αυτό δεν σημαίνει, προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis ή δεν σημαίνει a priori, να το τονίσω αυτό, ότι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι. Αλλά σε αυτή τη χώρα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και το να βρίσκεται ξαφνικά υπουργός έξω από το Μαξίμου να ανακοινώνει πράγματα, να υπάρχει γνώση της δικογραφίας, να διαρρέει η δικογραφία, αυτές είναι πρακτικές παρακράτους. Και επειδή οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί, για αυτό και δεν τους πολυενδιαφέρουν τα θέματα αυτά. Εμένα όμως με ενδιαφέρει η ποιότητα της Δημοκρατίας μας, οφείλω αυτά τα ζητήματα να τα αναδείξω». 

Ο κ. Μητσοτάκης διαφοροποιήθηκε και για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη. «Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, θέλω να είμαι ξεκάθαρος, αλλά το όνομα Κόκκαλης συμβολίζει τη διαπλοκή στην Ελλάδα. Για τον κ. Κόκκαλη μπαμπά, όχι για τον γιο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε πως «πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή του κ. Τσίπρα για λόγους που μόνο ο ίδιος μπορεί να γνωρίζει. Εγώ στέκομαι όχι στο πρόσωπο -θέλω να είμαι ξεκάθαρος- αλλά στον συμβολισμό του ονόματος. Ολοι, λοιπόν, κάνουν τις επιλογές τους και όλοι θα κριθούν για αυτές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην παρούσα συγκυρία με τη συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε πως «χωρίς αμφιβολία δεν θα τη δεχόταν». Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε τον φόβο του για τη δημιουργία «μακεδονικής μειονότητας» και ισχυρίστηκε ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε τη συμφωνία με τις συντάξεις. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, Μαρέβα, λέγοντας: «Ηταν μια όμορφη διαδρομή με πολλές δυσκολίες. Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωή. Πέρασα αρκετά χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό μου και ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορέσαμε -και οι δυο ενδεχομένως- να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας» ανέφερε, μεταξύ άλλων. Τέλος, επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές ακόμη και αύριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα