ΓΣΕΕ: Η νέα αναβολή ήρθε από… τούνελ!

Η «υπόγεια» εισβολή μελών του ΠΑΜΕ ματαίωσε το συνέδριο στη Ρόδο! Ορατό πλέον το σενάριο για προσωρινή διοίκησηΡεπορτάζ
Νάσος Χατζητσάκος

Επιστροφή στο… 1985 για τη ΓΣΕΕ, με τη γενική συνομοσπονδία να βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο διορισμού προσωρινής διοίκησης μετά τη διαφαινόμενη νέα ματαίωση του 37ου Συνεδρίου, στη Ρόδο, λόγω της παρέμβασης του ΠΑΜΕ. Τα μέλη της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης εισέβαλαν από τούνελ τα ξημερώματα της Πέμπτης και έκαναν κατάληψη στον χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν οι αρχαιρεσίες, θυμίζοντας την «επιχείρηση των υπονόμων» του 1944.

Το «σίριαλ», που άρχισε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στην Καλαμάτα, με το ΠΑΜΕ να έρχεται σε σύγκρουση καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για «εργοδοτικά σωματεία» και «53 “νόθους” συνέδρους» και καταλαμβάνοντας τους χώρους του ξενοδοχείου όπου θα διεξαγόταν το 37ο Συνέδριο που τελικά ματαιώθηκε, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπήρχε ισχυρή περιφρούρηση στο «Rodos Palace», όπου είχε προγραμματιστεί να επιχειρηθεί ξανά η διεξαγωγή του συνεδρίου, περίπου 200 μέλη της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης χθες, στις 3.30 το πρωί, μπήκαν στο ξενοδοχείο μέσα από ένα τούνελ, το οποίο είχε να χρησιμοποιηθεί 15 χρόνια!

Η πισίνα

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ πέρασαν λίγα λίγα μέσα από το τούνελ, το οποίο περνά κάτω από την πισίνα του ξενοδοχείου, έσπασαν την πόρτα και, περνώντας από το υπόγειο, βρέθηκαν στο ισόγειο. Ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν στους χώρους του συνεδρίου θυμίζει την «επιχείρηση των υπονόμων», τον Δεκέμβριο του 1944, όταν επιχειρήθηκε η ανατίναξη της «Μεγάλης Βρεταννίας» (ένα σχέδιο το οποίο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω της έλευσης του Τσόρτσιλ).

Μετά την «είσοδο» των μελών του ΠΑΜΕ ακολούθησαν άγρια επεισόδια. Οι υπόλοιπες παρατάξεις κατήγγειλαν πως δέχθηκαν επιθέσεις με σιδηρολοστούς και ότι τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών ήταν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος δήλωσε ότι «το ΠΑΜΕ χρησιμοποιεί πρακτικές Χρυσής Αυγής». Τις καταγγελίες διέψευσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία συνέχιζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ την κατάληψη του χώρου.

Οπως όλα δείχνουν, η -δεύτερη σε μόλις τρεις εβδομάδες- προσπάθεια διεξαγωγής του συνεδρίου θα ναυαγήσει. Το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για διορισμό προσωρινής διοίκησης, τουλάχιστον για έξι μήνες, μετά την οριστική ακύρωση των αρχαιρεσιών. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί στη ΓΣΕΕ από το 1985, όχι λόγω επεισοδίων, αλλά εξαιτίας της διάσπασης της -πανίσχυρης την εποχή εκείνη- ΠΑΣΚΕ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα