Ακυρες οι αλλαγές! Δεν θα προπληρώνουν οι ασφαλισμένοι για τα γυαλιά οράσεως

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή η τροπολογίαΠαράταση στο παλιό σύστημα αποζημίωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα οπτικά είδη, αλλά και την ειδική αγωγή, δίνει το υπουργείο Υγείας με σχετική τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας. Οι αντιδράσεις των οπτικών και οπτομετρών σχετικά με το νέο σύστημα αποζημίωσης των ασφαλισμένων που ψηφίστηκε με τον νόμο 4549/2018 (voucher για 100 ευρώ) το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν εφαρμόστηκε, φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζουμε ότι με το παλιό σύστημα -το οποίο ισχύει έως σήμερα και με τη χθεσινή τροπολογία παίρνει παράταση έως 30 Ιουνίου 2019- οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τον οπτικό και με την απόδειξη παίρνουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαδικασία

Με το σύστημα που είχε νομοθετήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η προμήθεια γυαλιών οράσεως και οπτικών ειδών θα γινόταν με τη διαδικασία των βεβαιώσεων πληρωμής (voucher αξίας 100 ευρώ) που θα λάμβαναν οι ασφαλισμένοι από τον οφθαλμίατρο, μαζί με την ηλεκτρονική συνταγή. Στη συνέχεια θα την έδιναν στον οπτικό και θα έπαιρναν τα γυαλιά τους, και εκείνος θα πληρωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ. Οι οπτικοί, όμως, αντέδρασαν και αρνήθηκαν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς το Ταμείο δεν τους είχε πληρώσει οφειλές από το 2011.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν έως 30 Ιουνίου 2019, με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τη χορήγηση οπτικών – γυαλιών οράσεως και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής, δύναται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα