«Δεν υπάρχει περιθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, απορρίπτοντας ουσιαστικά το αίτημα της ΔΗΜ.ΑΡ. για κατάθεση των εργασιακών μέτρων σε διαφορετικό νομοσχέδιο από αυτό που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δεύτερα και θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Μετά το ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζουν και άλλα Κοινοβούλια για την εκταμίευση» συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τη χώρα μας, δεδομένου ότι τα ταμειακά αποθέματά της αναμένεται να εξαντληθούν εντός του Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει αποσαφηνίσει ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τις προτεινόμενες αλλαγές στα εργασιακά.
Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και όσες ρυθμίσεις δεν εγκρίθηκαν κατά την ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης.
Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα (δημοσιονομικά, διαρθρωτικά φορολογικά, εργασιακά) σε ένα άρθρο, θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, και θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της βουλής την ερχόμενη Τετάρτη.
Στ. Κράλογλου


