Αίγυπτος: Σε νέες διαδηλώσεις καλούν οι ισλαμιστές

Σε νέα όξυνση φαίνεται ότι οδεύει η κατάσταση στην Αίγυπτο, με τους υποστηρικτές του Μόρσι να εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις. Χθες η συμμαχία ισλαμιστών Εθνική Συμμαχία για την Υποστήριξη της Νομιμότητας, που τάσσεται υπέρ της αποκατάστασης του εκδιωχθέντος προέδρου, κάλεσε τον λαό να κατέβει σήμερα στους δρόμους σε μαζικές συγκεντρώσεις, κατηγορώντας παράλληλα τις αρχές ότι, θέτοντας τελεσίγραφο για τον τερματισμό τους, ψάχνουν απλώς ένα πρόσχημα για να διαπράξουν «νέες σφαγές και να σταματήσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις διά της βίας». Σύντομα στο πλευρό της τάχθηκε και η ισλαμιστική Αντιπραξικοπηματική Συμμαχία, που δήλωσε και τη δική της πρόθεση να συνεχίσει τις ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες.

Από πλευράς του, το υπουργείο Εσωτερικών διεμήνυσε στους διαδηλωτές «να υπακούσουν στη λογική και στο συμφέρον και να αποχωρήσουν το ταχύτερο». Υποσχέθηκε μάλιστα μια «ασφαλή έξοδο» σε όσους υπακούσουν, ενώ μία μέρα νωρίτερα η κυβέρνηση είχε κιόλας εξουσιοδοτήσει την αστυνομία να αναλάβει δράση εναντίον τους.

Και ενώ αναμένονται νέες εξελίξεις στην Αίγυπτο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνουν από το σχέδιό τους να πραγματοποιήσουν στη χώρα στα μέσα Σεπτεμβρίου τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Bright Star». Να σημειωθεί ότι το 2011, στη διάρκεια της Αραβικής Ανοιξης, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ακυρώσει την άσκηση εξαιτίας της τότε πολιτικής αναταραχής.

Μυρτώ Μπούτση

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα