«Στο ράφι» η Ισμήνη Καλέση

Επιστρέφει στην τηλεόραση για να καθίσει «Στο ράφι». Η Ισμήνη Καλέση πρωταγωνιστεί σε μια από τις αυτοτελείς ιστορίες της νέας κωμικής σειράς που ετοιμάζει ο Παναγιώτης Καποδίστριας για τη νέα τηλεοπτική περίοδο.

«Το κεντρικό θέμα του σίριαλ είναι οι σχέσεις των ανθρώπων και το αίσιο τέλος που οι περισσότεροι από μας επιθυμούμε να πετύχουμε σ’ αυτές. Αυτό είναι μια κοινή μακρόχρονη πορεία ή ακόμη κι ένας γάμος. Στις μέρες μας οι άνθρωποι δεν κάνουν συμβιβασμούς και είναι δύσκολο να βρουν το ταίρι που θα τους προσφέρει ασφάλεια», λέει στη «δημοκρατία» η δημοφιλής ηθοποιός. «Επί του προκειμένου, μιλάμε για γυναίκες που φτάνουν στα όρια μιας… κόκκινης γραμμής και δεν έχουν βρει ακόμη το άλλο τους μισό».

Η πρόταση του Παναγιώτη Καποδίστρια τη βρήκε αμέσως σύμφωνη. «Πέρυσι μου είχε ζητήσει να συνεργαστούμε και στο θέατρο, αλλά επειδή είχα άλλες υποχρεώσεις τότε δεν κατάφερα ν’ ανταποκριθώ, όσο και να το ήθελα. Ετσι, όταν επανήλθε φέτος με την πρόταση για το “Ράφι” απάντησα θετικά. Αλλωστε, μου άρεσε πολύ και το σενάριο της Ελευθερίας Χανιώτη και του Αργύρη Γιαμάλογλου. Είναι κι οι δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι μαθητές του Καποδίστρια στη σχολή σεναρίου Tabula Rasa» αναφέρει η Ισμήνη Καλέση, συμπληρώνοντας ότι βρίσκει πολύ ενδιαφέρον και το γεγονός ότι η σειρά γυρίζεται με μία κάμερα και τρόπο κινηματογραφικό.

Το πάθος της

Οσο για τον ρόλο της; «Είναι μια γεροντοκόρη που έχει έντονα αναπτυγμένο το συναίσθημα της οικολογίας. Ο λόγος που χρησιμοποιώ εισαγωγικά είναι επειδή επί της ουσίας δεν νομίζω ότι υπάρχει πια αυτός ο όρος. Προέρχεται από ένα παλιότερο ταμπού της κοινωνίας» εξηγεί η γνωστή ηθοποιός. «Η ηρωίδα μας ασχολείται εντατικά με την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων και δεν μπορεί να βρει κάποιον που να ταυτίζεται μ’ αυτό το πάθος της. Ετσι είναι μονίμως μόνη της».

Τα δύο σενάρια

Στην αρχή ο Παναγιώτης Καποδίστριας, που σκηνοθετεί τη σειρά, της είχε στείλει δύο σενάρια για να διαλέξει. «Μου άρεσαν πολύ και τα δύο, αλλά επέλεξα την οικολόγο γιατί ταιριάζει περισσότερο στη φιλοσοφία μου. Είμαι οικολόγος και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το περιβάλλον. Τρώω πολύ χρόνο και συναίσθημα στο να φροντίζω αδέσποτα ζώα, αλλά το κάνω με μεγάλη χαρά. Τι άλλο να κάνεις δηλαδή σ’ αυτή τη ζωή; Πώς να την αναλώνεις αν δεν κάνεις κάτι καλό;» αναρωτιέται η Ισμήνη Καλέση, που έχει επτά γάτες μέσα στο σπίτι της, στον Διόνυσο, άλλες τρεις απέξω, ενώ ταΐζει και τις αδέσποτες της περιοχής. Η ίδια είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας και βρίσκεται συνεχώς σε ανοιχτή επικοινωνία με τον δήμαρχο για θέματα που αφορούν στα ζώα. Ακόμη είναι ανάδοχος σε ένα άλογο από την Εταιρεία Προστασίας Ιπποειδών στο Κορωπί.

 

Εχει εταιρεία καυσίμων και μαθαίνει Κινέζικα!

Η τηλεοπτική πορεία της Ισμήνης Καλέση ξεκίνησε από το «Λούνα Παρκ» του Γιάννη Δαλιανίδη στα χρόνια των σπουδών της στη δραματική σχολή. Ακολούθησαν λίγος κινηματογράφος και πολύ θέατρο. Στην τηλεόραση έχει να εμφανιστεί χρόνια καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, δεν την έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Αλλωστε, δεν ζούσε ποτέ από τις καλλιτεχνικές ασχολίες της. Οι πόροι της προέρχονταν πάντα από μια εταιρεία καυσίμων που διατηρεί στα Ανω Πατήσια.

«Από τότε που εμφανίστηκαν τα ιδιωτικά κανάλια, η τηλεόραση άρχισε να κατεβαίνει σκαλιά, αργά και σταθερά. Ως τότε όλοι κάπως κρατούσαν τα προσχήματα, υπήρχε ένα ήθος. Σήμερα δεν ξέρω τι μιμούνται» σχολιάζει.

Η ηθοποιός θα επιστρέψει από τον Οκτώβριο στη σκηνή του θεάτρου «Στούντιο Κυψέλης», όπου θα επαναληφθεί η παράσταση «Μισά Μισά». Παράλληλα σχεδιάζει να συνεχίσει τα μαθήματα κινεζικών που ξεκίνησε πέρυσι.

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα