Σε θέση μάχης (πάλι) η κυβέρνηση!

Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Με το σύνθημα που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ο τ. προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάτσεκ Γκμοχ πιάνει από σήμερα δουλειά η κυβέρνηση έπειτα από διάλειμμα λίγων ημερών. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που την Τρίτη το πρωί στις 10 έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο Μαξίμου με υπουργούς και γενικούς γραμματείς οι οποίοι εμπλέκονται στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου από την τρόικα, όπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», γνωρίζοντας ότι ο Σεπτέμβριος θα κρίνει πολλά και σε πολλά επίπεδα, έχει διαμηνύσει ότι όποιος σκοπεύει να μην ακολουθήσει την κυβερνητική γραμμή θα κατέβει από το τρένο. Το μήνυμα αυτό επικαιροποιήθηκε με τη δήλωση που έκανε ο κ. Σαμαράς στο «Βήμα», στην οποία τόνισε: «Η πολιτική μας είναι δεδομένη. Δεν χωρούν πισωγυρίσματα. Προχωρούμε μπροστά και όποιος αντέξει».

Αν αναλογιστούμε ότι στη Βουλή πάνε «καυτά» ζητήματα, με πρώτο το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το μήνυμα είναι σαφές, όπως και η προειδοποίηση ότι δεν θα γίνουν ανεκτές διαφοροποιήσεις. Μάλιστα, από το Μαξίμου επισήμαιναν ότι δεν επιδιώκουμε «ατύχημα», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το φοβόμαστε. «Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι οι εκλογές είναι ένα σενάριο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει με βάση τις ιδιαιτερότητες που έχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση, τονίζοντας βέβαια ότι θεωρεί απίθανο να υπάρξει ο… ιδανικός αυτόχειρας που θα τις προκαλέσει.

Σήμερα ο πρωθυπουργός, πάντως, αναμένεται από το πρωί να είναι στο γραφείο του στο Μαξίμου με σκοπό να δώσει το σήμα, αλλά και για να… τσεκάρει τον μηχανισμό με βάση τους «φακέλους» που έχει ανοίξει, τονίζοντας την ανάγκη να τρέξει το σύστημα εν όψει της επιστροφής της τρόικας. Το Μαξίμου επιδιώκει να είναι όλα έτοιμα, αλλά κυρίως να υπάρξουν όλες εκείνες οι κινήσεις που θα διασφαλίσουν το πλεόνασμα και θα απομακρύνουν τον εφιάλτη νέων μέτρων.

Παράλληλα, άπαντες ετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών του Σεπτεμβρίου με τα συνδικαλιστικά σωματεία του Δημοσίου και κυρίως των εκπαιδευτικών και της Υγείας, αλλά και με την αντιπολίτευση που εκ των πραγμάτων θα κινηθεί σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα