Συναγερμός σε Σούδα και Ακρωτήρι

Η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος θα βρεθούν κυριολεκτικά στη δίνη του κυκλώνα, σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Μια μάτια στον χάρτη αρκεί για να γίνει κατανοητό ότι τα σημαντικότερα και πιο χρήσιμα «αεροπλανοφόρα» των Αμερικανών και των συμμάχων τους είναι δύο: Σούδα λέγεται το ένα, Ακρωτήρι Κύπρου το δεύτερο.

Η Σούδα είναι δεδομένο ότι θα αξιοποιηθεί από τους Αμερικανούς στο 100% και ήδη, αν ερμηνεύουμε σωστά όσα δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ, βρίσκονται στην Κρήτη επαρκείς δυνάμεις για να αναλάβουν δράση. Και μπορούν εύκολα να έρθουν κι άλλες. Στο Ακρωτήρι έχουν επίσης προσγειωθεί βρετανικά μαχητικά, αλλά και μεταγωγικά αεροσκάφη. Ολα αναμένουν το πράσινο φως των πολιτικών, που φαίνεται ότι δεν θ’ αργήσει να ανάψει.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 11 το πρωί θα συναντηθούν στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να εξετάσουν από κοινού την ελληνική στάση και τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή.

«Η κατάσταση στη Συρία είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Εχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και το όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Ζαβάντ Ζαρίφ, o οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις του Ιράν σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα