Σοκ με τον ξαφνικό θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη!

Η ιατροδικαστική έκθεση στη σορό του 63χρονου διάσημου Ελληνα σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του αιφνίδιου θανάτου του. Ο πασίγνωστος σχεδιαστής βρέθηκε νεκρός στο δάπεδο του διαμερίσματός του, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σκουφά 21, χθες, στις 14.00 το μεσημέρι, από την κοπέλα που έκανε την πρακτική της στο ατελιέ του. «Ελάτε γρήγορα, ο Μιχάλης Ασλάνης είναι νεκρός» είπε με αναφιλητά η νεαρή στους αστυνομικούς.

Οι αναποδογυρισμένες καρέκλες και έπιπλα, το αναστατωμένο σπίτι οδήγησαν τελικά τους άνδρες της Ασφάλειας στον νεκρό σχεδιαστή. Ηταν πεσμένος μέσα στο δωμάτιό του, δίπλα στο κρεβάτι του. Κοντά του, σε ένα έπιπλο αλλά και αλλού μέσα στο σπίτι, εντοπίστηκαν αντικαταθλιπτικά χάπια και φαρμακευτικά σκευάσματα για χρόνια παθολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε (διαβήτης και υπέρταση).

Από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εξαρχής δεν δόθηκε προσανατολισμός ως προς την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας. Ανδρες της Ασφάλειας που βρέθηκαν στον χώρο σχολίαζαν ότι το σκηνικό του θανάτου ενδυναμώνει το σενάριο της αυτοχειρίας, ειδικά μετά την εύρεση ενός ιδιόχειρου σημειώματος του σχεδιαστή στο οποίο ανέφερε: «Φωτεινούλα και Δήμητρα, δεν αντέχω άλλο και συγγνώμη που σας το έκανα αυτό».

Η συνολική εικόνα για τα αίτια του θανάτου θα σχηματιστεί μετά τη νεκροψία – νεκροτομή του ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Οπως έγινε γνωστό, τον σχεδιαστή αναζητούσαν φίλοι και συγγενείς του για περισσότερο από δύο ημέρες. Κάποιες πληροφορίες, πάντως, από θαμώνες των καταστημάτων της πλατείας Κολωνακίου ανέφεραν ότι τον είδαν «να πίνει καφέ μόνος του το βράδυ της Κυριακής. Ηταν σε άσχημη κατάσταση και θλιμμένος». Είναι σίγουρο ότι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχουν ήδη τεθεί και οι συγκλονιστικές καταγγελίες που είχε κάνει ο Μιχάλης Ασλάνης στην εφημερίδα «Espresso», στη στερνή πικρή του εξομολόγηση περί «κλοπών της περιουσίας του και απειλών για τη ζωή του». Ειδικότερα, είχε καταγγείλει ότι δύο συγκεκριμένες γυναίκες σε ανύποπτο χρόνο τον έκλεψαν και τον εξαπάτησαν. Κάποια από τα πρόσωπα που υποδείκνυε ο Μιχάλης Ασλάνης έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν στις Αρχές ως μάρτυρες.

Επίσης, να σημειωθεί ότι απροσδιόριστος είναι και ο χρόνος θανάτου του σχεδιαστή, γεγονός που επίσης θα διασαφηνιστεί από τον ιατροδικαστή κ. Μπουζιάνη. Πάντως, το σώμα του και το πρόσωπό του μαρτυρούσαν ότι είχε «φύγει» πολλές ώρες πριν.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που εντοπίστηκαν βρίσκεται και το ημερολόγιο του σχεδιαστή. Στην τελευταία του σελίδα ο Μιχάλης Ασλάνης είχε γράψει σημειώσεις αγωνίας για διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις – εκκρεμότητες που τον έπνιγαν: οφειλές προς ΙΚΑ και Εφορία, αλλά και δουλειές που είχαν σχέση με τη μεγάλη επίδειξη μόδας που ετοίμαζε για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Επίσης, υποδείξεις για πληρωμή προσωπικού και δικηγόρων. «Πού βρίσκομαι, τι οφείλω;» έγραφε ο ίδιος με πρόδηλη απόγνωση για οφειλές μετά και το πρόσφατο «στραπάτσο» λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα αγωνιώδη σημειώματα του Μιχάλη Ασλάνη, το ανεπιτυχές επαγγελματικό ταξίδι του στη Βραζιλία το 2010, με ελπίδες για ένα νέο ξεκίνημα, που όμως δεν πραγματοποιήθηκαν, και τα συνεχή λουκέτα σε καταστήματα που διατηρούσε στοιχειοθετούν πιθανότητα αυτοχειρίας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Χαλκίδα όπου διαμένουν δύο αδερφές του.

Στέφανος Χίος


Φοβάμαι για τη ζωή μου, έλεγε πριν από μια εβδομάδα στην «Espresso»

«Ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου τη ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δίνω μεγάλο αγώνα. Εγώ φταίω για τις επιλογές μου και δεν είχα μυαλό να δω τα λάθη μου»… Μόλις μία εβδομάδα προτού φύγει από τη ζωή, ο Μιχάλης Ασλάνης είχε παραχωρήσει μια προφητική -όπως αποδείχτηκε- συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso» και είχε μιλήσει για όλους και για όλα, παραδεχόμενος πως φοβάται για τη ζωή του: Για το σημείο μηδέν όπου έφτασε, για τα χρέη, τις δύο «προστατευόμενές» του, που ήταν υπαίτιες για την οικονομική του καταστροφή.

Οπως υποστήριξε, είχε πέσει θύμα εξαπάτησης από δύο γυναίκες, οι οποίες διαχειρίζονταν τα οικονομικά του και όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Η μία κοπέλα μάλιστα -με καταγωγή από την Αλβανία-, της οποίας η μητέρα φρόντιζε το σπίτι του μετρ, είχε σπουδάσει με τη βοήθειά του λογιστική και είχε προσληφθεί στην επιχείρησή του. Η δεύτερη γυναίκα, από την Πάτρα, δούλευε πολλά χρόνια στον οίκο μόδας και ήταν το δεξί του χέρι.

Ο Μιχάλης Ασλάνης είχε πει για εκείνες στη συνέντευξή του: «Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Αυτές όμως κρατούσαν τα λεφτά για τον εαυτό τους».

Ο σχεδιαστής είχε αποκαλύψει ακόμη ότι οι δυο τους εισέπρατταν και προκαταβολές από τα νυφικά, ενώ είχαν ενοικιάσει ένα διαμέρισμα όπου πωλούσαν τα ρούχα από το ατελιέ του σε τιμές χονδρικής.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα