«Να πεθάνω στη φυλακή αν…» ! Νέα επιστολή από τον Παπαγεωργόπουλο

«Είμαι θύμα δικαστικής πλάνης και πολιτικής αντιπαράθεσης». Αυτό δηλώνει σε νέα του επιστολή που έστειλε χθες μέσα από τις Φυλακές των Διαβατών ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ήδη έξι μήνες φυλάκισης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαγεωργόπουλος τονίζει ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή πάνω από μισό χρόνο και ότι «ευτυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη θα επανεξετάσει την υπόθεση. Αυτό που ζητώ είναι απλό: Μια δίκαιη δίκη μέσα σε ένα πνεύμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας, που η απόφασή της θα στηριχτεί αποκλειστικά και μόνον σε αποδεικτικά στοιχεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι, αν αποδειχτεί ότι «έχω καταχραστεί έστω και ένα ευρώ, να πεθάνω στη φυλακή», ειδάλλως «να αποκατασταθεί πλήρως το όνομά μου».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι λίγο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσής του το όνομά του χρησιμοποιείται για μικροκομματικούς σκοπούς.«Να έχεις δώσει την ψυχή σου για την πόλη σου και την πατρίδα σου, να μην έχεις αποκτήσει τα τελευταία 20 χρόνια ούτε ένα νέο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και μετά από μία απόλυτη δικαστική πλάνη να σπιλώνεται το όνομά σου και να το χρησιμοποιούν 45 ημέρες πριν από την εκδίκαση της έφεσής σου για μικροκομματικούς σκοπούς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση είναι κάτι που δεν αντέχει ο ανθρώπινος νους, είναι κάτι το ασύλληπτο» τονίζει στην αρχή της επιστολής του.

Καίρια ερωτήματα

Απευθύνει δε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Είναι δυνατόν ο επίορκος υπάλληλος να ομολογεί και προφορικώς και γραπτώς ότι υπεξαιρούσε χρήματα από τον δήμο τουλάχιστον από το έτος 1998 και να καταδικάζομαι εγώ ως δήμαρχος για “άμεση συνέργεια”, δηλαδή ότι χωρίς εμένα δεν θα μπορούσε να υπεξαιρεί, όταν το 1998 εγώ δεν ήμουν δήμαρχος, αλλά βουλευτής και ουδεμία σχέση είχα με τον δήμο Θεσσαλονίκης; Είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος υπάλληλος να καταδικάζεται από το δικαστήριο σε κάθειρξη οκτώ ετών για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε από υπεξαιρέσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης” το έτος 1998 και να καταδικάζομαι και εγώ ως δήμαρχος για “άμεση συνέργεια”, όταν το 1998 δεν είχα ουδεμία σχέση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης;» αναρωτιέται ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα