Ιταλικό προσκύνημα στη Μονεμβασιά

Γυρίσματα στη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, με τα πέτρινα καλντερίμια, τις καμάρες και τις περίτεχνες βυζαντινές εκκλησίες, πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες συνεργείο του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού RAI 3.

Συντελεστές της δημοφιλούς στη γειτονική χώρα ταξιδιωτικής εκπομπής «Alle falde del Kilimangiaro» («Στις πλαγιές του Κιλιμάντζαρου»), η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή στην ιταλική τηλεόραση προσελκύοντας περίπου 1.500.000 τηλεθεατές, «εξερεύνησαν» το σπήλαιο της Καστανιάς, τράβηξαν πλάνα στον νερόμυλο των Ταλάντων και την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, που θεωρείται πιστό αντίγραφο του ομώνυμου ναού της Κωνσταντινούπολης, και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής, καταγράφοντας στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους.

Επισκέφθηκαν επίσης την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης, με την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού και το «γερασμένο» κανόνι, περιπλανήθηκαν σε δαιδαλώδη δρομάκια, ανάμεσα σε πύλες, στοές, προμαχώνες, χαλάσματα και αναπαλαιωμένα αρχοντικά, και «εισέβαλαν» με κάμερες και φωτογραφικές μηχανικές σε αυλές παλαιών σπιτιών και παραδοσιακά καταστήματα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Δήμου Μονεμβασιάς, που θεωρούν ότι η προβολή του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ θα τονώσει το ενδιαφέρον των Ιταλών τουριστών για την ιστορική καστροπολιτεία, οι συντελεστές της εκπομπής εντυπωσιάστηκαν από τα αξιοθέατα και τα μαγευτικά τοπία της περιοχής και υποσχέθηκαν να επιστρέψουν σύντομα, προκειμένου να ετοιμάσουν ένα αφιέρωμα μεγαλύτερης διάρκειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψή τους στη Μονεμβασιά τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου της RAI 3 ταξίδεψαν στις βόρειες Σποράδες, σκιαγραφώντας το προφίλ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, έπειτα από σχετική πρόσκληση του ΕΟΤ. Το επιτελείο της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής βρίσκεται στη χώρα μας για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 είχε πραγματοποιήσει γυρίσματα στα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, εστιάζοντας στο φυσικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά τους. Τα ντοκιμαντέρ για τη Μονεμβασιά και τις βόρειες Σποράδες θα προβληθούν στην ιταλική τηλεόραση κατά τη διάρκεια της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα