Η (θρασύτατη) πρόκληση στην Καβάλα του Τούρκου προξένου

Στη συνάντηση με τη δήμαρχο ζήτησε να ξηλωθεί το «Δεν ξεχνώ» για Κύπρο!

Θρασύτατη πρόκληση του νέου γενικού προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί! Σε συνάντηση που είχε με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, της ζήτησε να… ξηλώσει την ταμπέλα με το μήνυμα «Δεν ξεχνώ», που αναφέρεται στην αιματοβαμμένη Κύπρο, γραμμένη στα ελληνικά και στα τουρκικά, στην ανατολική είσοδο της πόλης!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στο δημαρχείο της Καβάλας. Το βράδυ της Δευτέρας, η δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τη συνάντηση.

Αποκάλυψη

Εκεί έκανε και την αποκάλυψη για το αίτημα του Τούρκου προξένου. «Η επίσκεψη του κ. Ακιντζί ήταν σύντομη, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων και από τα δύο μέρη. Στη διάρκεια της συνάντησης, όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της άφιξης στην Καβάλα Τούρκων επισκεπτών, ο πρόξενος είπε ότι οι επισκέπτες νιώθουν στενόχωρα για τις πινακίδες. Για να είμαι ειλικρινής, το μυαλό μου πήγε στην έλλειψη επαρκούς σήμανσης μέσα στην πόλη. Στη συνέχεια, όμως, μου διευκρίνισε ότι αναφέρεται στην πινακίδα με την εικόνα της αιματοβαμμένης Κύπρου και στο μήνυμα ”Δεν ξεχνώ”» περιγράφει στη «δημοκρατία» η δήμαρχος Καβάλας.

Σύμφωνα με την ίδια, απάντησε στον ξένο διπλωμάτη πως η ταμπέλα αναφέρεται σ’ ένα τραγικό ιστορικό γεγονός, ότι οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας και υποστηρίζουμε πάντα κάθε δίκαιο αίτημά τους. «Επίσης, του είπα ότι όλοι όσοι επισκέπτονται την Καβάλα πρέπει να γίνονται κοινωνοί αυτού του ιστορικού γεγονότος και ότι ένας λαός που ξεχνά την Ιστορία του δεν έχει μέλλον. Μετά την απάντησή μου, βλέποντας ότι δεν βρήκε ανταπόκριση το αίτημά του, ο Τούρκος πρόξενος δεν έδωσε συνέχεια στην κουβέντα μας. Χαιρετηθήκαμε και αποχώρησε από το γραφείο» ανέφερε.

Η συγκεκριμένη πινακίδα βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Δήμου Καβάλας και τοποθετήθηκε εκεί πριν από χρόνια, από τον Σύλλογο Κυπρίων Καβάλας – Δράμας, με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας. Ανάλογες επιγραφές υπήρχαν μέχρι πρόσφατα στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και στη δυτική είσοδο της πόλης. Οι δύο τελευταίες απομακρύνθηκαν λόγω φθοράς και δεν αντικαταστάθηκαν. Η ταμπέλα στην ανατολική είσοδο της πόλης κατά το παρελθόν είχε υποστεί πολλούς βανδαλισμούς και καταστροφές από αγνώστους και, όταν αποκαταστάθηκε, περιφράχθηκε.

Αριστείδης Μάτιος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα