14 Έλληνες που βρέθηκαν κοντά στα επεισόδια στο Μιλάνο έδωσαν DNA στις ιταλικές αρχές

Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα κατά των βίαιων διαδηλωτών, δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere Della Sera ο υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Την Παρασκευή το Μιλάνο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Σε υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA υποβλήθηκαν δεκατέσσερις Έλληνες oι οποίοι το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκονταν στο Μιλάνο όταν ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια κατά της έκθεσης Expo 2015.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera οι 14 Έλληνες εντοπίστηκαν κοντά σε διαμέρισμα που τελεί υπό κατάληψη και ο αναπληρωτής εισαγγελέας διέταξε την υποχρεωτική λήψη DNA. Το δημοσιεύμα ισχυρίζεται πως το δείγμα DNA θα συγκριθεί με εκείνο που ανιχνεύθηκε σε ρόπαλα και βόμβες μολότοφ που περισυνελέγησαν μετά τα επεισόδια. Οι περίπου 300 διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά, μετά το τέλος της πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015.   Αν και ο  συνήγορος υπεράσπισής τους, μετέβη στην διεύθυνση αστυνομίας και κατέθεσε ένσταση δεν κατάφερε να ακυρώσει την απόφαση. Το ΑΠΕ/ΜΠΕ μεταδίδει πως η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε βάρος των Ελλήνων ασκήθηκε δίωξη για προβολή αντίστασης κατά της αρχής και σήμερα το πρωί, όπως διέρρευσε επέστρεψαν αεροπορικώς στην χώρα τους.   

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα