Ανάστατοι μαθητές και δημοτική αρχή μετά το μακελειό στον Κορυδαλλό

Η καθημερινότητα και η εξαίρεση

Ανησυχία επικρατεί στην περιοχή του Κορυδαλλού, αλλά και στη σχολική κοινότητα της περιοχής, μετά και το αιματηρό περιστατικό το βράδυ της Κυριακής στη Γ’ Πτέρυγα των φυλακών, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο κρατουμένων και τον τραυματισμό άλλων 18.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, ανέφερε πως η ανησυχία των δημοτών, λόγω της ύπαρξης των φυλακών σε τόσο κοντινή απόσταση, αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της καθημερινότητάς τους.

«Ανησυχία υπάρχει σε καθημερινή βάση, μόνο και από τη παρουσία των φυλακών εδώ, απλά τα Μέσα και η κοινή γνώμη το αντιλαμβάνονται όταν υπάρχει ένα οξυμένο γεγονός, όπως αυτό της Κυριακής. Να φανταστείτε, κεντρικές οδοί ήταν κλειστοί το βράδυ της Κυριακής λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να μπούμε στο Δημαρχείο. Αυτό που για τους άλλους αποτελεί εξαίρεση, για εμάς είναι καθημερινότητα» τονίζει.

Ο κ. Κασιμάτης πρόσθεσε πως τα δύο μεγαλύτερα λύκεια της πόλης, 1ο και 2ο, βρίσκονται σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από τις φυλακές, έχοντας θέα τη Γ’ Πτέρυγα. «Και αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί με τη δίκη της χρυσής αυγής» καταλήγει.

Η Κάλια Παπαθεοδώρου, διευθύντρια στο 1ο λύκειο Κορυδαλλού, σημείωσε πως επικρατεί ανησυχία και δη από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου. «Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού είμαστε ‘περικυκλωμένοι’ από τις φυλακές», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει εδώ και το έχουν συνηθίσει, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν αγωνία.

» Τώρα δεν ξέρουν πού θα δώσουν εξετάσεις. Φαντάζεστε πώς αισθάνεται ένα παιδί 18 χρονών με την πίεση των πανελληνίων εξετάσεων, το οποίο πρέπει να αλλάξει γειτονιά και περιοχή, πηγαίνοντας σε ένα μη οικείο περιβάλλον, για να δώσει εξετάσεις;» διερωτάται.

Από την πλευρά του ο Μηνάς Μαραγκός, διευθυντής του 2ου λυκείου, που βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό κτίριο με το 1ο λύκειο, υπογράμμισε πως δεν έχει διαπιστώσει κάποια ανησυχία από τα παιδιά, δίχως όμως να έχει επικοινωνήσει με το Σύλλογο Γονέων.

«Προφανώς, το ότι η θέα που έχει το προαύλιο του σχολείου είναι οι πτέρυγες της φυλακής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό σαφώς και δεν αποτελεί το ιδανικό σχολικό περιβάλλον» σχολίασε για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη μαθησιακή διαδικασία η θέα των φυλακών και συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «έχουμε εκκρεμότητες που αφορούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίες αφορούν το πού αυτά τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις, με αποτέλεσμα να είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής και αναμονής ταυτόχρονα.

» Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής» συμπληρώνει.

Πηγή:in.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα