Μπουτάρης: Μόνο ασπιρίνες μπορεί να δώσει ο δήμος στους μετανάστες

“Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν στρατόπεδα να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Σύρων προσφύγων, πλην του Γ’ Σώματος Στρατού και του πρώην 424 (στρατιωτικού νοσοκομείου). Μήπως να ανοίξουν οι χώροι αυτοί για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες; Ας συνεννοηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί”, πρότεινε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις συγκεντρώσεις των Σύρων προσφύγων στην πόλη.
“Οι περισσότεροι θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να σκορπίσουν στην Ευρώπη. Από την ώρα όμως που πατάνε το πόδι τους στην χώρα μας έχουν ανάγκες υγείας και καθημερινής επιβίωσης. Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα παρά μόνο να δώσει ασπιρίνες”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Ο κ.Μπουτάρης, στάθηκε επίσης στην κατάσταση “ανομίας” που επικρατεί στην πόλη όσον αφορά τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, την κατάληψη των λεωφορειολωρίδων από τα Ι.Χ. Και τη ρίψη σκουπιδιών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους δημότες να αλλάξουν συμπεριφορά.
Επίσης, ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στη Στουτγάρδη της Γερμανίας -με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων- που αφορούσε την αναζήτηση τρόπων ανακύκλωσης, ενώ ανακοίνωσε πως ανάλογα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε Φλωρεντία και Βιένη.
πηγή: ΑΠΕ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα