Σακελλαρίδης: Δεν τίθεται ζήτημα διπλού νομίσματος

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει κάποιο Plan B»

«Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα διπλού νομίσματος» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που έκανε λόγο για «σενάριο Geuro» με παράλληλο νόμισμα.

Όπως ανέφερε, το δημοσίευμα βασίζεται σε μια επίσκεψη που δέχτηκε ο πρωθυπουργός -συνοδεία του κ. Βαρουφάκη- του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ. Ο πρωθυπουργός δέχεται συχνά επισκέψει και κάνει συζητήσεις με οικονομολόγους αλλά δεν σημαίνει ότι υιοθετεί όλα τις απόψεις, διευκρίνισε.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε επίσης πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει κάποιο σχέδιο β’ από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση. «Σήμερα δεν τελειώνει τίποτα, υπάρχει ακόμα δρόμος ο οποίος πρέπει να γίνει για να φτάσουμε σε τελική συμφωνία», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup σημείωσε πως η κυβέρνηση θέλει «καταγραφή αυτής της σημαντικής προόδου που έχει γίνει».

Σχετικά με το αν θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, απάντησε πως «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό αλλά και προς το εσωτερικό»

«Η κυβέρνηση νιώθει ότι έχει την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, έχουμε νωπή λαϊκή εντολή στις εκλογές», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα πρέπει να κινείται – και γι’ αυτό δεν έχει κλείσει η συμφωνία – μέσα στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η λαϊκή εντολή».

Η κυβέρνηση «δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση αλλά πιστεύει πως είναι σύμμαχός της», συνέχισε.

Σχετικικά με το δημοψήφισμα, παρατήρησε πως «είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία εκφράζεται ο λαός με τρόπο δημοκρατικό και επικυρώνει ή απορρίπτει μια στρατηγική της κυβέρνηση. Όχι μόνο δεν σε καθιστά δειλό αλλά κάποιον που σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Τα ζητήματα της ρευστότητας, που δεν τα έχουμε κρύψει, είναι αντικειμενικά. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει όλο αυτό το διάστημα σε αυτά τα καυτά ζητήματα», ανέφερε ακόμη.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο Plan Β από την άλλη πλευρά, σημείωσε ότι «λαμβάνει χώρα μια διαπραγμάτευση, η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει και δεν έχει δεχτεί τελεσίγραφα. Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο».

Πηγή:AMΠΕ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα