Αι γενεαί πάσαι για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Ηρθαν από τη Βενετία και μεταφέρθηκαν στο Αιγάλεω με τιμές αρχηγού κράτους

Με δάκρυα στα μάτια, προσευχές και κατάνυξη χιλιάδες πιστοί κάθε ηλικίας υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα τα ιερά λείψανα της αγίας Βαρβάρας, που αφίχθησαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Βενετία όπου φυλάσσονται. Το σκήνωμα της αγίας Βαρβάρας έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο Αιγάλεω, όπου ετέθη σε δεκαπενθήμερο προσκύνημα. Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ήταν ο πρώτος που υποδέχτηκε τα ιερά λείψανα επί ελληνικού εδάφους, τα οποία τοποθετήθηκαν σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να παραδοθούν με λιτανευτική πομπή στον ιερό ναό του ομώνυμου δήμου.

Φτάνοντας εκεί, ο επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης και ο επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος παρέδωσαν τα ιερά λείψανα της μεγαλομάρτυρος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο οποίος συγκινημένος τα προσκύνησε προτού κατευθυνθεί μαζί με την υπόλοιπη πομπή στο εσωτερικό του ναού. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνιζε εμβατήρια ενώ στον αύλειο χώρο του ναού λόχος οπλιτών απέδιδε τιμές.

Παρουσίες
Το «παρών» στο «ιστορικό γεγονός», όπως χαρακτηρίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και ξένων διπλωματικών αποστολών. Μάλιστα, κατόπιν εντολής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στη λιτανεία παρευρέθηκαν όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν σε μονάδες του λεκανοπεδίου, μια και η αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδά τους.


Μετά το πέρας της δοξολογίας ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε: «Η μεταφορά των λειψάνων της αγίας Βαρβάρας είναι ιστορικό και θαυμαστό γεγονός και αυτό οφείλεται στον δραστήριο γενικό διευθυντή της Αποστολικής Εκκλησίας, επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο», ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα ενότητας προκειμένου η πατρίδα μας να ξεπεράσει τα εμπόδια. Από την πλευρά του, ο επίσκοπος Φαναρίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που παρευρέθη στην ευχαριστιακή σύναξη και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της παραμονής των λειψάνων στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, καθημερινά παραπλεύρως αυτού συγκεντρώνονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αγγελος Σκορδάς
Φωτό:Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα