Οι υιοθεσίες μένουν εκτός του συμφώνου συμβίωσης!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, για την κατάρτιση του οποίου εργάζεται πυρετωδώς η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συστάθηκε για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της έως τις 15 Ιουνίου 2015.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται τις νέες διατάξεις, εξετάζει εκτός από την επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια και το γεγονός να συμπεριλάβει ζητήματα που αφορούν συνταξιοδοτικά, φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα. Προς το παρόν, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από τους ομοφυλόφιλους, αλλά πρόκειται να δώσει μεγάλη έμφαση στην ίση μεταχείριση στον τομέα της εργασίας, όπως, για παράδειγμα, η συνυπηρέτηση δύο συντρόφων στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του κ. Παρασκευόπουλου, η οποία δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συγκροτήθηκε η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ζήτημα με πρόεδρο την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Ευτυχία Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι οι Θεοφανώ Παπαζήση, Αικατερίνη Φουντεδάκη και Αθηνά Κοτσάμπαση, επίσης καθηγήτριες της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ο Ευάγγελος Μάλλιος, διδάκτορας της Νομικής και δικηγόρος. Επισημαίνεται ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στους ομοφυλόφιλους αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο παρελθόν η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επειδή από το σύμφωνο συμβίωσης που ισχύει στην Ελλάδα από το 2008 έχουν αποκλειστεί τα ομόφυλα ζευγάρια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα