Χειμώνας από Σάββατο έως και την Τρίτη!

Δυνατοί βοριάδες 9 μποφόρ θα ρίξουν (σε όλη τη χώρα) αισθητά τη θερμοκρασία (κάτω από 16-17 βαθμούς Κελσίου)!

Μια πρώτη γεύση από… χειμώνα θα πάρουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η ενίσχυση των βοριάδων, που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ (και πιθανότατα τοπικά ακόμα και τα 9 μποφόρ), φέρνει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα υποχωρήσει κάτω από τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Η νέα βουτιά του υδραργύρου, που θα… υποχρεώσει (κυρίως) τους κατοίκους της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας να ανάψουν τζάκια και καλοριφέρ, θα συνοδευτεί από σποραδικές βροχές στα νότια και αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, ενώ το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει έως την ερχόμενη Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 12-19 βαθμούς Κελσίου στην Αττική και βοριάδες 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Αύριο προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και άστατος καιρός με λίγες βροχές στην Κρήτη και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Από το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα ενισχυθούν, κυρίως στα βόρεια, στο Αιγαίο και το Ιόνιο, προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 16-17 βαθμούς σε Αθήνα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, ενώ στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου είναι πολύ πιθανό να καταγραφούν αρνητικές θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής.

Στη δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα φτάσει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου, στη Θράκη τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Κυκλάδες και Κρήτη η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα