EΦΙΑΛΤΗΣ δίπλα μας!

Τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο Ραγδαίες εξελίξεις! ■ Η Αγκυρα κατέρριψε ρωσικό μαχητικό σε συριακό έδαφος και έμπλεξε ■ Εξαλλος Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά από τους συμμάχους των τζιχαντιστών»

«Ο γιος του Ερντογάν κάνει business με το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους»

Τι έχει πει ο  Παΐσιος!

Ωρα 9.14 το πρωί στη Λαττάκεια της Συρίας (κατά το Συριακό Παρατηρητήριο που μετέδωσε πρώτο το συμβάν), στα σύνορα με την Τουρκία, ένα ρωσικό μαχητικό Su-24 με δύο πιλότους καταρρίπτεται από τουρκικά F-16. Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι μη γνωρίζοντας σε ποιον ανήκει το αεροσκάφος, προτού το καταρρίψουν στην περιοχή Γιαγιλάνταγ στην τουρκική επαρχία της Αντιόχειας (που απέχει 49 χιλιόμετρα από τη Λαττάκεια, μια απόσταση που ένα μαχητικό με ταχύτητα 800-3.000 χιλιομέτρων την ώρα θα είχε διανύσει σε ένα έως τρία λεπτά), το είχαν προειδοποιήσει 10 φορές ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο τους, για να δικαιολογήσουν την άσκοπη ουσιαστικά πράξη κήρυξης πολέμου εναντίον της Ρωσίας (αργότερα το τουρκικό υπ. Εξωτερικών ενημέρωσε και τον ΟΗΕ για να καταγράψει την άποψη ότι αμύνθηκε σε παραβίαση).

____________________________________

Διαβάστε παρακατω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ!

Διαβάστε online την «δημοκρατία»εδώ

Διαβάστε επίσης: 

 Χωρίς Καραμανλή, Μεϊμαράκη, Σαμαρά η ΚΟ της ΝΔ χθες! 
Προσπάθεια από όλους για να πέσουν οι τόνοι. Εκακτο συνέδριο και εκλογές τον Απρίλιο πρότεινε ο Δένδιας . Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

Νεο στικάκι με 10.500 λογαριασμούς Ελλήνων σε μεγάλη Ελβετική τράπεζα
Στα χέρια της Διακιοσύνης ακόμα μια «λίστα Λαγκάρντ»

Το εικοσάρικο του Στουρνάρα
Παρουσίασε το νέο χαρτονόμισμα και δήλωσε πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις

Μιλάει και το… Ποτάμι για τη Δούρου
Ο Θεοδωράκης (που έχει τακτοποιήσει κόρη, συγγενείς, φίλους και γνωστούς) κατηγορεί για «οικογενειοκρατία» τη Δούρου

Αδιέξοδο πάλι για τις συντάξεις

Βόμβα σε…κενό φρούρησης
Ο εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΕΒ ξημερώματα

100 ΔΟΣΕΙΣ
500.000 ραβασάκια με τα νέα δεδομένα

____________________________________

Οι Αμερικανοί έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι προηγήθηκαν 10 προειδοποιήσεις (σε ένα λεπτό;), ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα συμπλήρωσε ώρες μετά ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται «τον εναέριο χώρο της» – δήλωση αντίστοιχη με αυτή που έκανε χθες και ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρέσβη στον ΟΗΕ η παραβίαση (από δύο ρωσικά μαχητικά) ήταν της τάξης των 1,6 χλμ. εντός του εναέριου χώρου της Τουρκίας! Ο Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ παραδέχθηκε ότι το πρώτο αεροσκάφος βγήκε εγκαίρως αλλά το δεύτερο εβλήθη από τουρκικό F-16 και, όπως παραδέχθηκε, «συνετρίβη στη συριακή πλευρά των συνόρων Τουρκίας – Συρίας».

Σε κάθε περίπτωση δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τον εν ψυχρώ φόνο των δύο Ρώσων πιλότων του Su-24 στον αέρα -που παραβαίνει ακόμα και το δίκαιο του πολέμου-, την ώρα που έπεφταν με αλεξίπτωτα εγκαταλείποντας το χτυπημένο μαχητικό. Την ευθύνη για την εκτέλεσή τους δεν ανέλαβε επισήμως η Τουρκία, αλλά ο διοικητής της ταξιαρχίας των Τουρκμάνων ανταρτών της Συρίας, που δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Και οι δύο πιλότοι είναι νεκροί. Πέθαναν στον αέρα από τα πυρά που άνοιξαν οι σύντροφοί μας». Οι Τουρκμάνοι αντάρτες φρόντισαν να φωτογραφηθούν με το πτώμα του ενός πιλότου.

Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα των ανταρτών οι οποίοι σε συριακό έδαφος επιτέθηκαν σε ρωσικό ελικόπτερο που αναζητούσε τις σορούς των πιλότων του Su-24 σκοτώνοντας έναν πεζοναύτη.

Ψυχραιμία

Στην καταφανώς σκόπιμη πολεμική ενέργεια της Τουρκίας η Ρωσία απάντησε με όση ψυχραιμία επέτρεψαν οι περιστάσεις. Ο υπ. Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αγκυρα καλώντας απλώς τους Ρώσους τουρίστες να αποφεύγουν ως προορισμό την Τουρκία.

Πολύ σκληρότερη για την Τουρκία ήταν η αντίδραση των Γερμανών, οι οποίοι διά στόματος της αριστερής αντιπολίτευσης μίλησαν ανοιχτά για τους «πολεμοκάπηλους στην κυβέρνηση της Τουρκίας», που «αφήνει να περνούν τα σύνορά της τρομοκράτες και μαχητές του Ι.Κ.», ενώ «θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη μέσω αυθαίρετων στρατιωτικών ενεργειών».

Βίντεο με τους Τουκμένους

Βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο λίγο μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Στο βίντεο φαίνεται ο ένας εκ των δύο πιλότων να κείτεται στο χώμα βαριά πληγωμένος, χωρίς να κουνιέται ή να εμφανίζει ενδείξεις ζωής. Γύρω του, μια ομάδα συγκεντρωμένων Τουρκμένων ανταρτών δοξάζει τον Αλλάχ. Λίγο αργότερα, αξιωματούχος της οργάνωσης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο πιλότος είναι νεκρός, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά για την τύχη του δεύτερου πιλότου. Τα βουνά της Συρίας όπου κατέπεσε το ρωσικό μαχητικό είναι το πεδίο δράσης των Τουρκμένων ανταρτών.
Πρόκειται για μαχητές τουρκικής καταγωγής που ζουν στα βουνά της Συρίας, του Ιράν και του Ιράκ από τον 11ο αιώνα. Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός τους κυμαίνεται μεταξύ 1.500.000 και 3.500.000 ανθρώπων. Είναι εναντίον του Ασαντ και του ISIS, έχουν εκπαιδευτεί από την Τουρκία και ορισμένοι θεωρούν ότι εργάζονται υπέρ της Αγκυρας.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα