Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ένας 78χρονος λαχειοπώλης από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος βρήκε στον δρόμο του ένα πορτοφόλι με 1.200 ευρώ και το παρέδωσε στην Αστυνομία.
Ο Βασίλης Καρούσης βρήκε το πορτοφόλι το περασμένο Σάββατο, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ειδοποίησε την Αστυνομία για να το παραδώσει. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε και ο νόμιμος κάτοχος του πορτοφολιού, ο οποίος έμεινε έκπληκτος με τη σπάνια κίνηση του 78χρονου, που φανέρωνε έναν εξαιρετικά τίμιο άνθρωπο. Ο κ. Καρούσης είναι ένας καθημερινός άνθρωπος της βιοπάλης και, αν και βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, πουλά ακόμα λαχεία για να εξασφαλίσει τα προς το ζην για την οικογένειά του.
Στο παρελθόν, είχε σταθεί ιδιαίτερα άτυχος. Το 2010 είχε πέσει θύμα κλοπής, καθώς ένας αλλοδαπός τού έκλεψε τις εισπράξεις από τα λαχεία, ενώ το 2011 και το 2012 έχασε τα πρωτοχρονιάτικα λαχεία που προορίζονταν προς πώληση. Οι συνεχόμενες ατυχίες τού έχουν «στοιχίσει» συνολικά 5.000 ευρώ και έτσι αναγκάζεται να δουλεύει ακόμα και σε αυτή την ηλικία για να ξεπληρώσει.
Θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα 1.200 ευρώ που βρήκε, αλλά δεν το έκανε, δηλώνοντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν θα του έκαναν κανένα καλό τα ξένα χρήματα και δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τα κρατήσει.
Μάλιστα, ο κ. Καρούσης δεν ήθελε να πάρει ούτε τα νόμιμα εύρετρα που αντιστοιχούν στο 10% του ποσού, δείχνοντας για ακόμη μία φορά τον ακέραιο χαρακτήρα, όμως ο κάτοχος του πορτοφολιού έβαλε στην τσέπη του το ποσό των 100 ευρώ.

