Περπάτησε η Ντόρα μετά το χειρουργείο

Στη Βουλή θα είναι σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χθες υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, διάρκειας 60 λεπτών, και μέσα σε λίγη ώρα σηκώθηκε και περπάτησε.Η βουλευτής της Ν.Δ. είχε στο παρελθόν ένα πρόβλημα με το γόνατο, με συνέπεια να προκληθούν βλάβη και πόνος στη σπονδυλική στήλη. Η διάγνωση ήταν στένωση οσφυϊκής μοίρας και το χειρουργείο ήταν μονόδρομος. Την Τρίτη έκανε εισαγωγή στο Μετροπόλιταν και χθες υποβλήθηκε σε μια υπερσύγχρονη διαδερμική χειρουργική μέθοδο, που ονομάζεται ελάχιστα επεμβατική αποσυμπίεση.

«Ηταν ήρεμη, ψύχραιμη και συνεργάσιμη, δηλαδή άριστη» είπε στη «δημοκρατία» ο νευροχειρουργός Βασίλης Βουγιούκας: «Η επέμβαση ήταν διάρκειας μίας ώρας και η ασθενής σηκώθηκε αμέσως».

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (αυχενικής, θωρακικής, οσφυϊκής και ιεροκοκκυγικής μοίρας) με σύγχρονες τεχνικές, που οι περισσότερες είναι διαδερμικές και πραγματοποιούνται με μικρής έκτασης τομές δέρματος, περίπου ενος εκατοστού. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η αιμορραγία και ελαχιστοποιείται η καταστροφή των παρακείμενων ιστών. Η μετεγχειρητική αποκατάσταση είναι γρήγορη και οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στην εργασία τους.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα