Τα πρόσωπά τους χλομά και ανέκφραστα. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης, που μετά το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν έμειναν χωρίς δουλειά, στήθηκαν από τα ξημερώματα στις ατελείωτες ουρές του ΟΑΕΔ προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για το εποχικό επίδομα. Ενα επίδομα που δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες.
Στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στη Νέα Αλικαρνασσό εκατοντάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι σχημάτιζαν από τα ξημερώματα ένα πελώριο ανθρώπινο «κορδόνι», περίμεναν υπομονετικά να πάρουν αριθμό προτεραιότητας και να φτάσουν ως το γκισέ.
Το μηχανογραφικό σύστημα ακόμα μία φορά δεν άντεξε και «έπεσε» γύρω στις 10.30 το πρωί και τουλάχιστον επί μία ώρα, με συνέπεια την αγανάκτηση όσων περίμεναν να εξυπηρετηθούν. Η οργή «ξεχείλισε», καθώς πολλοί είχαν ξεκινήσει από τα Μάλια και τη Χερσόνησο για να έρθουν στο Ηράκλειο και να καταθέσουν τα χαρτιά τους.
Οπως ανέφερε ο πρόεδρος ενώσεως υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης Κωνσταντίνος Μπέζος, μόλις χθες εξυπηρετήθηκαν στο υποκατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού 328 δικαιούχοι, αριθμός ρεκόρ. Η καταβολή του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ, που κυμαίνεται από 458 έως 916 ευρώ, χορηγείται κάθε φθινόπωρο σε 50.000 έως 60.000 δικαιούχους. Δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα.

