Οι γυναίκες φόρεσαν τα κίτρινα γιλέκα τους

Με μπαλόνια και τον ύμνο της «Μασσαλιώτιδας» διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά του προέδρου ΜακρόνΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι, με αποκορύφωμα τη χθεσινή πρωινή συγκέντρωση γυναικών στην πλατεία της Βαστίλης. Τα θηλυκά μέλη του κινήματος θέλησαν να προβάλουν και μια άλλη, «ασυνήθιστη» εικόνα των διαδηλώσεων και, συναθροισμένες στα σκαλιά του σταθμού Oπερα – Βαστίλη, έψαλαν τη «Μασσαλιώτιδα», κρατώντας κίτρινα μπαλόνια. Εν συνεχεία οι διαδηλώτριες κύκλωσαν την πλατεία, διακόπτοντας την κυκλοφορία, και ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

«Πραγματοποιώντας αυτήν την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος» τόνισε στους δημοσιογράφους η 42χρονη νοσοκόμα Καρέν, η οποία ταξίδευσε από τη Μασσαλία και είναι μία εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας «Γυναίκες Κίτρινα Γιλέκα» στο facebook. «Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά προορισμός της είναι να προβάλει μια ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, η Μπριζίτ Μπαρντό, που είχε εκφραστεί υπέρ του κινήματος ήδη από το ξεκίνημά του τον περασμένο Νοέμβριο, δήλωσε ότι «κατανοεί» αυτά που βιώνουν οι διαδηλωτές και χαρακτήρισε «απολύτως μη πειστικό» τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. «Κατανοώ αυτά που βιώνουν, την καθημερινή οργή τους» τόνισε η σταρ του γαλλικού κινηματογράφου σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα «Midi Libre» για την «όγδοη πράξη» των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων».

«Οταν βλέπω εκατομμύρια να ξοδεύονται σε αφάνταστα άχρηστα πράγματα, όταν βλέπω τους πολιτικούς να μετακινούνται με ιδιωτικά αεροσκάφη, αυτοκίνητα, οδηγούς, όταν βλέπεις όλα αυτά τα σκορπισμένα χρήματα, δεν μπορείς να το αντέξεις. Ας τα δώσουν στους ανθρώπους που δεν έχουν πια ούτε τα χρειώδη» επισήμανε η Μπαρντό, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Πάντως, ο ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων δεν φάνηκε να πτοείται από τους 50.000 και πλέον ανθρώπους που κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο τους παρισινούς δρόμους και χθες κατήγγειλε για ακόμα μία φορά την «ακραία βία» που «στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα