Αναρτήσεις αξίας 35.563 € με «χορηγία» της Νίκης Κεραμέως

Απευθείας ανάθεση σε εταιρία ενός μήνα για τα social media του υπουργείου

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Συνεχίζει να σκορπάει χρήματα από το… λεφτόδεντρο (το οποίο, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, δεν υπάρχει) η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και μάλιστα σε εταιρίες που συστήθηκαν ελάχιστες μέρες (!) πριν από την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του Covid-19.

Μετά τα 72.168 ευρώ που έδωσε στην ιδιωτική εταιρία Interweave για την κατασκευή της ιστοσελίδας «Μαθαίνουμε στο σπίτι» και για τη δημιουργία εικαστικού υλικού για αναρτήσεις στα social media (facebook, twitter και Instagram), τώρα η κυρία Κεραμέως δίνει ακόμη 35.563 ευρώ στην εταιρία EIGHT E.E. «για υπηρεσίες σχεδιασμού και δημιουργίας εικαστικών υλικών για τρεις μήνες, με στόχο την ενημέρωση του κοινού μέσω των ψηφιακών πλατφορμών του υπουργείου (FB, twitter & Instagram)», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Έτσι, φτάσαμε αισίως σε μια δαπάνη ύψους 107.731 ευρώ για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί η πίτα μοιράστηκε σε δύο εταιρίες. Εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι πως η ετερόρρυθμη εταιρία EIGHT E.E., σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), συστήθηκε μόλις στις 13 Φεβρουαρίου (!).

Προφανώς, οι δημιουργοί της EIGHT E.E. έχουν επιχειρηματικό δαιμόνιο που αγγίζει τις παρυφές της προφητικής ενόρασης. Προέβλεψαν, όταν κανείς ακόμη δεν μπορούσε, πως η χώρα θα εφάρμοζε σφοδρά περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα δημιουργούσαν αυξημένες επικοινωνιακές ανάγκες κι έτσι σύντομα ένα υπουργείο θα τους ανέθετε, αντί δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τη συνδρομή τους στο έργο της ενημέρωσης.

Από την άλλη, βέβαια, μοιάζει ακόμη πιο περίεργο το γεγονός πως η κυρία Κεραμέως εμπιστεύτηκε περισσότερο μία εταιρία που άρχισε να λειτουργεί μόλις ένα μήνα πριν, από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Τι εχέγγυα, ακριβώς, της έδωσαν και την έπεισαν; Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός πως το e-mail, το οποίο έχει δώσει στο Εμπορικό Μητρώο η υπεύθυνη της EIGHT E.E., είναι ακριβώς το ίδιο e-mail που έχουν τρεις άλλες εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται είτε στο εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών είτε ως τεχνικές εταιρείες, κυρίως μηχανικών.

Άραγε, σχετίζονται όλες αυτές οι εταιρίες με την EIGHT E.E.; Και, εν πάση περιπτώσει, ας απαντήσει η κυρία Κεραμέως στο ερώτημα πόσες αναρτήσεις θα γίνονται κάθε μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για πόσο διάστημα, ώστε να διαιρέσουμε τον αριθμό που προκύπτει με τα 107.731 ευρώ και να μάθουμε επιτέλους πόσο θα μας κοστίσει κάθε ανάρτηση!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα