Να μπει τέλος στην αθλιότητα Σκάι και «Big Brother»

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν χθες οι συνεργάτες της δημοκρατίας Φαήλος Κρανιδιώτης και Παναγιώτης Λιάκος και ο δικηγόρος Θεόδωρος Σκαπινάκης

H αθλιότητα του «Big Brother» συναντά αντιστάσεις στην ελληνική κοινωνία. Ο δικηγόρος και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Νέα Δεξιά Φαήλος Κρανιδιώτης, τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας μας, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος, συντάκτης της «δημοκρατίας», και ο δικηγόρος Θεόδωρος – Ορέστης Σκαπινάκης κατέθεσαν χθες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του Σκάι για τον «Μεγάλο Αδερφό»! Η συζήτηση της προσωρινής διαταγής ορίσθηκε για αύριο Πέμπτη, στις 09.00, στην Ευελπίδων.

Με την αίτησή τους, οι κ. Κρανιδιώτης, Λιάκος και Σκαπινάκης ζητούν την απαγόρευση μετάδοσης του «Big Brother» ή τη μετάθεση της ώρας μετάδοσης μετά τα μεσάνυχτα, με απαγόρευση και της μετάδοσης διαφημίσεων και trailers όλες τις υπόλοιπες ώρες, καθώς και της μετάδοσης μέσω διαδικτύου.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης εξήγησε σε ανάρτησή του στο facebook τον κεντρικό άξονα αυτού του δικαστικού αγώνα: «Μαζί με τον συνάδελφο Θεόδωρο – Ορέστη Σκαπινάκη και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λιάκο καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Σκάι με αίτημα την απαγόρευση μετάδοσης του “Big Brother”, αλλιώς τη μετάθεση της ώρας μετάδοσης μετά τα μεσάνυχτα, με απαγόρευση και της μετάδοσης διαφημίσεων και trailer όλες τις υπόλοιπες ώρες, καθώς και της μετάδοσης μέσω διαδικτύου. Καλούμε ενώσεις, οργανώσεις πολιτών, αλλά και μεμονωμένους πολίτες να δηλώσουν πρόσθετη παρέμβαση.

Ακόμη και αν συμπολίτες μας από ανάγκη ή αφέλεια συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο με προσδοκία κέρδους, παραίτηση από το δικαίωμα στην προσωπικότητα δεν επιτρέπεται. Χρέος μας, να τους προστατεύσουμε, όπως και τον εαυτό μας και τα παιδιά μας. Από δεξιά ως αριστερά, ας συμφωνήσουμε πως η αντίσταση στη χυδαιότητα είναι καθήκον».

Ο συντάκτης της «δημοκρατίας» Παναγιώτης Λιάκος επισημαίνει για την πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει: «Με αυτή την προσφυγή στην ελληνική Δικαιοσύνη δείχνουμε έμπρακτα την εναντίωσή μας σε παρακμιακά φαινόμενα, όπως το αξιοθρήνητο ριάλιτι “Big Brother”. Το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό αξίζει πολύ περισσότερα και καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα από ριάλιτι… εγκλεισμού, όπου εκστομίζονται ατάκες υπέρ του βιασμού και διασύρονται προσωπικότητες. Το Σύνταγμα της Ελλάδος, αλλά και η νομοθεσία περιλαμβάνουν σαφείς διατάξεις που απαγορεύουν τη χρήση των δημοσίων συχνοτήτων με τρόπο που πλήττει ατομικά δικαιώματα και το κοινό συμφέρον. Ως δημοσιογράφος, αλλά και ως ενεργός πολίτης απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στη συνδικαλιστική μας ένωση, την ΕΣΗΕΑ, να λάβει θέση για το ζήτημα και να δηλώσει πρόσθετη παρέμβαση στη συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εφημερίδα μας συμμετέχει ενεργά και στηρίζει ηθικά και δημοσιογραφικά την προσπάθεια αναχαίτισης παρακμιακών φαινομένων, σαν το ριάλιτι που προβάλλει η μνημονιακή ναυαρχίδα του Γιάννη Αλαφούζου, ο Σκάι, ο οποίος ξεκίνησε ως σταθμός που μετέδιδε ντοκιμαντέρ για τη ζωή των… κροταλιών και τις διατροφικές συνήθειες των καρχαριών, και κατέληξε στα τουρκο-σίριαλ και σε τηλεοπτικά υποπροϊόντα σαν το «Big Brother», όπου ακούστηκε ακόμα και τοποθέτηση υπέρ του βιασμού!

Πάρτι στα social media για τον «βιαστή»!

Να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα προσπαθεί ο Σκάι, έπειτα από την καθολική κατακραυγή για τις εμετικές δηλώσεις περί βιασμού του Αντώνη Αλεξανδρίδη, που μεταδόθηκαν σε live streaming από το σπίτι του «Big Brother». Στο επεισόδιο του κατάπτυστου ριάλιτι που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο παίκτης από την Κρήτη, ο οποίος έγινε αφορμή να ξεσπάσει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία του καναλιού του Φαλήρου, είχε «εξαφανιστεί» από το σπίτι. Δεν είδαμε ούτε πλάνα από τη φυγή του ούτε ακούσαμε συζητήσεις των άλλων παικτών σχετικά με την αποχώρησή του. Το μόνο που έκανε η παραγωγή ήταν να προβάλει στην έναρξη του επεισοδίου ένα μήνυμα σε μαύρο φόντο, που αναφερόταν στην αποπομπή του από το τηλεοπτικό πρότζεκτ. «Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης αποβλήθηκε από την παραγωγή του “Big Brother”, καθώς παραβίασε όρους και κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε το εν λόγω μήνυμα.

Το γεγονός της «εξαφάνισης» δεν έμεινε φυσικά ασχολίαστο από τους χρήστες του twitter, πολλοί από τους οποίους έκαναν λόγο για τακτική «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… κι όλα καλά» από την πλευρά του καναλιού. «Τον εξαφάνισαν κανονικά. Σαν να μην υπήρχε καν, ένα πράμα…» έγραψε κάποιος. «Τον εξαφάνισαν από παντού, δεν θα τον δείτε τον ξεφτίλα απόψε πουθενά. Πέταξαν και το ότι διώχθηκε, οπότε καθάρισαν και συνεχίζουν» σχολίασε άλλος. «Το σατανικό μου μυαλό σκέφτηκε ότι παίζει να ξαναγύρισαν τα πλάνα, γι’ αυτό δεν υπάρχει ο Αντώνης σε κανένα» ανήρτησε ένας τρίτος.

Πάντως, ο Σκάι δεν έχει αναλάβει ακόμη επίσημα την ευθύνη που του αναλογεί αναφορικά με την επιλογή του Αλεξανδρίδη στο κάστινγκ του «Big Brother». Όλοι σχεδόν οι συνεργάτες του σταθμού, από τη Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τον Νίκο Στραβελάκη χθες το πρωί, δήλωσαν σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι, καταδικάζοντας ως «αθλιότητα» το σχόλιο του Αλεξανδρίδη. Σημείωσαν δε, όπως και το κανάλι σε σχετική ανακοίνωσή του, πως επρόκειτο για «ανθρώπινο λάθος εργαζομένου» το γεγονός ότι έπαιξε στο διαδίκτυο η ατάκα περί βιασμού, απομακρύνοντας τεχνηέντως τους «λεκέδες» του κατάπτυστου προγράμματος από πάνω τους. Δεν ακούσαμε όμως κανέναν να ζητάει «συγγνώμη» που επελέγησαν επίτηδες οι συγκεκριμένοι παίκτες, με αποκλειστικό κριτήριο την… τρασίλα και την εισροή χρημάτων στο κανάλι του Φαλήρου.

Όσο για την τηλεθέαση του ριάλιτι στο πρώτο επεισόδιο του «Big Brother» που προβλήθηκε μετά τον σάλο, αρκετοί τηλεθεατές έδειξαν (δυστυχώς) και πάλι την προτίμησή τους σε αυτό, πιθανότατα από περιέργεια έπειτα από τον κακό χαμό που προκλήθηκε, με τα νούμερα τηλεθέασης να κινούνται κοντά στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το βράδυ της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου το μικρότερης διάρκειας επεισόδιο του προγράμματος κατόρθωσε να συγκεντρώσει ποσοστό 23,1% στο γενικό σύνολο και 23,9% στο δυναμικό κοινό τηλεθεατών.

Σκαφιδά: Μας αντιμετωπίζουν ως σπερματοδοχεία

Οι αντιδράσεις των celebrities για το «τηλεοπτικό σκουπίδι» καλά κρατούν τόσο στα social media όσο και στα κανάλια. «Καταδικάζουμε όλοι τις δηλώσεις παίχτη reality που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως “σπερματοδοχείο”. Γνώμη μου είναι πως ούτε βιαστής είναι ούτε βίαιος, είναι απλώς “μάγκας”! Είναι η “αντρική μαγκιά” που περνάει από γενιά σε γενιά και βάζει στο στόμα -αρχικά- των αντρών κουβέντες απαράδεκτες, σεξιστικές, υποτιμητικές, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι θέμα παιδείας να σταματήσουμε να αναπαράγουμε πλήθος στερεοτύπων, ακόμα και αυτών που δείχνουν αθώα» σχολίασε μέσω Instagram η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, προσθέτοντας το hashtag #cancelbigbrothergr.

«Η σκέψη μου είναι: γιατί να ακυρώνονται πράγματα, που ξέραμε ότι θα γίνουν, γιατί επίτηδες διαλέξαμε ανθρώπους που θα τα κάνουν για να ειπωθούν πράγματα που θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν έναν ντόρο μπας και κάνουμε νούμερα και βγάλουμε λεφτά. Αντί να αρνούμαστε εξαρχής να δημιουργούμε προϊόντα “ψυχαγωγίας”, εκπομπές που προσβάλλουν τη νοημοσύνη, τα δικαιώματα και την ψυχική μας υγεία; Δεν το λέω ήρεμα… Με ντροπή το λέω, με ντροπή, με απέχθεια, με έλεος επιτέλους» ανέφερε με τη σειρά της η πρωταγωνίστρια της τηλεόρασης Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ζητώντας κι αυτή από τα διαδικτυακά πλήθη να σταματήσουν να βλέπουν το «Big Brother» και να κοπεί το reality.

«Θεωρώ ότι η ελληνική τηλεόραση αξίζει καλύτερα πράγματα από τα ριάλιτι. Θα έλεγα πως μερικά από αυτά είναι τηλεσκουπίδια. Θα έπρεπε οι παραγωγές και τα κανάλια που τα κάνουν να προσέχουν. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν έχουν να μας πουν τίποτα αυτά τα ριάλιτι. Τι έχουν να πουν; Όλα αυτά τα αγόρια με τα φτιαγμένα ντούκια σώματα, το στιλ αυτό, μηδέν προσωπικότητα και τα κορίτσια που μιλούν κακά ελληνικά. Δεν έχει τίποτα. Αυτό που συνέβη με το “Big Brother” είναι τραγικό. Άκουσα τη μητέρα του που είπε πως δεν τον μεγάλωσε έτσι. Σαν μητέρα νομίζω ότι η γυναίκα έπαθε σοκ! Τι γίνεται… Βλέπουν την κάμερα απέναντι και προσπαθούν να κάνουν εξυπνάδες. Να το παίξουν μάγκες και αντρουά γιατί νομίζουν ότι η μαγκιά είναι αυτό» σχολίασε η Βάνα Μπάρμπα στην κάμερα του Open.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα