Ο βίος του αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά

Το σίριαλ, το οποίο θα αποτελείται από δύο κύκλους, θα προβληθεί από τα κανάλια της Cosmote TV

Από τη Μαρία Ανδρέου

Αγάπη και ταπείνωση, σ’ αυτή τη συχνότητα εργάζεται ο Θεός» ήταν η ευχή του αγίου Παϊσίου, την οποία έδινε στα πνευματικά του παιδιά. «Ο ασυρματιστής του Θεού», ο φωτεινός μοναχός της Ορθοδοξίας μας, στη μοναστική κοινότητα του Αθω, στο Περιβόλι της Παναγίας μας, στο Άγιον Όρος, αλλά και στη Μονή Σουρωτής στη Θεσσαλονίκη άφησε τεράστια θεολογική παρακαταθήκη «οδηγό», η οποία είναι λύχνος πίστης μέσα στην εγωκεντρική κοινωνία μας και στην κούφια από αγάπη εποχή μας.

Ο μοναχός του 20ού αιώνα, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός για τον ασκητικό βίο και το θαυματουργό του έργο, αγιοποιήθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 13 Ιανουαρίου, ενώ η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Ιουλίου, με τους πιστούς να συρρέουν κατά χιλιάδες για να προσευχηθούν στον τάφο του, στη Μονή Αγίου Θεολόγου. Γι’ αυτό η απόφαση να γίνει ο ιερός βίος του τηλεοπτική σειρά δημιούργησε ρίγη συγκίνησης χθες μόλις έγινε γνωστή η απόφαση από τον σκηνοθέτη Στάμο Τσάμη των τηλεοπτικών επιτυχιών «Μπρούσκο» και «Τατουάζ», καθώς και από τον Δήμο Κόνιτσας.

Η τηλεοπτική σειρά θα έχει δύο κύκλους και θα είναι ελληνοκυπριακής παραγωγής. Γυρίσματα θα γίνουν επίσης στην Αθήνα και στα Ιωάννινα και θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο. Η παραγωγή θα προβληθεί στο Cosmote TV και θα πρωταγωνιστούν Ελληνες και Κύπριοι ηθοποιοί, όπως οι Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Δρόσος και Δημήτρης Σμυρναίου.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στην Κόνιτσα. Ο άγιος Παΐσιος, άλλωστε, έζησε τα περισσότερα χρόνια του βίου του στην Κόνιτσα και μόνασε στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Κόνιτσας τόνισε ότι πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλης εταιρίας του οπτικοακουστικού κλάδου και τα γυρίσματά της θα προβάλουν την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου, με την αρωγή κορυφαίων Ελλήνων ηθοποιών και με τη συμμετοχή αρκετών συνδημοτών της περιοχής.

Ο Δήμος Κόνιτσας, από την πρώτη επαφή που είχε με την ομάδα παραγωγής της σειράς πριν από μερικούς μήνες, αγκάλιασε το όλο εγχείρημα και γι’ αυτό παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία του σίριαλ. Πάντως, δεν είναι τυχαία η δημιουργία αυτής της σειράς. Ηδη, πριν από τον θάνατο του αγίου Παϊσίου είχε αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύθος γύρω από το όνομά του στη μοναστική κοινότητα του Αθω. Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Παΐσιος ήταν ένας από τους υπεύθυνους για την αναβίωση του μοναχισμού στο Αγιον Όρος, που βρισκόταν σε παρακμή έως τη δεκαετία του 1960. Στην Ελλάδα και στο Αγιον Όρος είναι γνωστός, μαζί με τον άγιο Πορφύριο, ως θαυματουργός και θεραπευτής.

Τα θαύματα που έκανε ο ταπεινός γέροντας σε καρκινοπαθείς, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, νέους με εξαρτήσεις (ναρκωτικά), διαλυμένες οικογένειες αλλά και σε αλλόθρησκους που έβρισκαν τη ζωή και την αλήθεια, τον Ιησού Χριστό, είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πιστοί να επισκέπτονται καθημερινά τη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Σουρωτή, στην οποία βρίσκεται και ο τάφος του και η οποία είναι γνωστή και με το όνομά του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει επίσης δεκάδες βιβλία με διδασκαλίες και προφητείες του, που έχουν να κάνουν με διάφορα θέματα, από την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από την Ελλάδα έως την πείνα που θα υπάρχει στη χώρα μας ύστερα από έναν σύντομο πόλεμο με την Τουρκία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα