Οι πανηγυρισμοί «πνίγηκαν» στα… χημικά και στις μολότοφ!

Πόλεμος ΕΛ.ΑΣ. με κουκουλοφόρους και έριδες για το ποιος άρχισε πρώτος

Με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα, άρχισαν επεισόδια από μια ομάδα 150 ταραξιών οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση με μολότοφ και προχώρησαν σε βανδαλισμούς σε αστυνομικά οχήματα.

Αν και η περιοχή περιμετρικά του Εφετείου ήταν «φρούριο» από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, εν όψει της ετυμηγορίας και ενώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 άτομα, παρατηρήθηκε από νωρίς η παρουσία οργανωμένων μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου με περίπου 600 άτομα, που τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση από τους αστυνομικούς.

Οι αντιεξουσιαστές, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, κατέληξαν στη συμβολή Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, όπου είχε τοποθετηθεί φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ. Αλλά και στις ταράτσες των προσφυγικών κατοικιών εντοπίστηκε η παρουσία κουκουλοφόρων, ωστόσο, η εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν να μην υπάρξει πρόκληση και για οποιαδήποτε ενέργεια να ενημερωθεί το Κέντρο. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιους συγκεντρωμένους, τα επεισόδια άρχισαν από την Αστυνομία για ασήμαντη αφορμή, όταν κάποιος πέταξε δύο μπουκάλια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σχεδόν δέκα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας εκτοξεύτηκαν μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μια οργανωμένη ομάδα περίπου 100-150 κουκουλοφόρων άρχισε να πετάει μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των ανδρών των ΜΑΤ. Μάλιστα, οι ταραξίες εκτόξευσαν περισσότερες από 150 μολότοφ στις σφοδρές επιθέσεις τους, ενώ κάποιοι πλησίασαν στις κλούβες και επιχείρησαν να τρυπήσουν τα ντεπόζιτα καυσίμων. Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και με ρίψεις νερού από τον «Αίαντα», ώστε να εκτονώσουν την κατάσταση.

Οι νεαροί κινήθηκαν στο ανερχόμενο ρεύμα της Αλεξάνδρας προς τη λεωφόρο Κηφισίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν τρεις προσαγωγές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δέκα υπηρεσιακά οχήματα υπέστησαν φθορές.

Ευκαιρία για «μόστρα» βρήκαν οι πολιτικοί

Στη σπουδαιότερη μέρα της πολυετούς δίκης της Χρυσής Αυγής δεν παρέλειψαν να δώσουν ηχηρό «παρών» εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και να βρεθούν στο Εφετείο για να ακούσουν την απόφαση. Στα πεντέμισι χρόνια της δικαστικής διαδικασίας οι περισσότεροι έλαμπαν διά της απουσίας τους! Χθες, όμως, ήταν μια μέρα που θα συγκέντρωνε την προσοχή όλης της χώρας -και κυρίως των ΜΜΕ-, κι έτσι οι πολιτικοί δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν από νωρίς… πασαρέλα!

Άλλωστε, είτε ασχολήθηκαν είτε όχι όλα αυτά τα χρόνια με τη δικαστική διαδικασία, οι πολιτικοί που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα να «αφουγκράζονται» το ρεύμα και να πηγαίνουν μαζί με αυτό έπρεπε χθες να φωνάξουν «παρών» και να κερδίσουν «πόντους», κατά τη λογική τους…

Μέσα στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης και η Περιστέρα Μπαζιάνα, ενώ ανάμεσα στις χιλιάδες των συγκεντρωμένων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και αντιπροσωπία της Ν.Δ.

Κατά την άφιξή του ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε αψιμαχία διαδηλωτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με κάτι «ψιλές» που οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να σταματήσουν. Τη… νύφη πλήρωσε τελικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κάποιοι θέλησαν να αποδοκιμάσουν την παρουσία του και τον… έλουσαν με καφέδες! Ευτυχώς, κάποιος συνεργάτης του είχε προνοήσει να έχει… ομπρέλα με την οποία τον προστάτευσε!

Τα δύο μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν βρεθεί δίπλα δίπλα μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ και κοκορομαχούσαν επί αρκετή ώρα. Σπρωξιές και κάποιοι διαπληκτισμοί θέρμαναν την ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ωστόσο, ήταν αρκετοί αυτοί που προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα για να μη γενικευτεί η ένταση και ακολουθήσει σύρραξη, την ώρα που όλοι περίμεναν με αγωνία την ετυμηγορία των δικαστών, κάτι το οποίο τελικά επιτεύχθηκε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα