Ανάγκη ενίσχυσης και του ΕΚΑΒ με διασώστες

Παρότι βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και μάλιστα σε 24ωρη βάση, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι «μέσα στο πρόβλημα» του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων δεν φτάνει για την εξυπηρέτηση των αναγκών.

Έτσι, λοιπόν, τίθεται ζήτημα ενίσχυσης του προσωπικού στη Θεσσαλονίκη από τους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ εν όψει πιθανού τρίτου κύματος κορονοϊού τον Ιανουάριο.
Κι αυτό γιατί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ όσον αφορά τη διακομιδή περιστατικών Covid-19.

Πέραν του αυξημένου όγκου εργασίας που έχουν οι διασώστες λόγω της έκρηξης κρουσμάτων στην πόλη τον τελευταίο μήνα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μείωση προσωπικού λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε συναδέλφους τους, που βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας του ότι νόσησαν ή γιατί ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό τους όργανο, οι 31 από τους 260 διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε καραντίνα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πρόδρομος Δεβέλογλου αναφέρει ότι πρέπει να εξεταστεί ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην πόλη σε περίπτωση τρίτου κύματος κορονοϊού από τον Ιανουάριο: «Δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των βεβαιωμένων κρουσμάτων, εάν υπάρξει τρίτο κύμα πανδημίας, με το προσωπικό που διαθέτουμε. Πρέπει να ενισχυθούμε. Το είπαμε στους αρμοδίους, ακόμη και στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του, και περιμένουμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα