Θήβα: Καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια για τον θάνατο 15χρονης

Το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα είχε βρεθεί θετικό, το διέγνωσαν με φαρυγγίτιδα στο Νοσοκομείο Θήβας και το έστειλαν σπίτι

Ισχυρό σοκ και απέραντη θλίψη προκάλεσε σε ολόκληρη τη χώρα ο θάνατος ενός 15χρονου κοριτσιού που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό! Ο αδελφός, οι γονείς της αδικοχαμένης Μαργαρίτας, ακόμη και οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες για τρίτη φορά, αδυνατούν να πιστέψουν ότι η 15χρονη «έσβησε» από τη μια στιγμή στην άλλη εξαιτίας υποκείμενου νοσήματος που κανείς δεν γνώριζε ότι είχε!

Η άτυχη Μαργαρίτα, που έγινε το νεότερο ηλικιακά θύμα του Covid-19 στην Ελλάδα, είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο στις 29 Ιανουαρίου για να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού η ίδια και οι γονείς της. Εκεί διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Επειδή, όμως, παρουσίαζαν ήπια κλινικά συμπτώματα, δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτούν και οι γιατροί τούς συνέστησαν να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου η 15χρονη ξαναπήγε στα Επείγοντα του νοσοκομείου, υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και, αφού της δόθηκαν οδηγίες, επέστρεψε στο σπίτι της «σε πολύ καλή κατάσταση», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου Θήβας.

Ωστόσο, εγείρει ζήτημα σοβαρών ευθυνών η καταγγελία του 20χρονου αδελφού της 15χρονης, σύμφωνα με την οποία ο παιδίατρος του νοσοκομείου που την εξέτασε διέγνωσε… φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή, παρόλο που το τεστ κορονοϊού στο οποίο είχε υποβληθεί βγήκε θετικό!

Τις επόμενες ώρες η υγεία της άτυχης μαθήτριας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με συνέπεια χθες τα ξημερώματα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε.

Όμως λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη Μαργαρίτα είχε εξαιρετικά υψηλές τιμές σακχάρου και διαπιστώθηκε πως έπασχε από αδιάγνωστο σακχαρώδη διαβήτη! Περισσότερο φως στα αίτια του ξαφνικού θανάτου της αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής.

«Στέρεψαν τα δάκρυά μου… Δεν ξέρω τι άλλο θα μου ξημερώσει τις επόμενες μέρες. Ο,τι και να μου πουν, δεν απαλύνει τον πόνο μου. Έχασα την αδελφούλα μου, ήταν το άλλο μου μισό!» δήλωσε συντετριμμένος ο αδελφός της αδικοχαμένης μαθήτριας και εξαπέλυσε επίθεση στον παιδίατρο που την εξέτασε. «Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα του κορονοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή… Αν τον δω μπροστά μου, να κρυφτεί!» προειδοποίησε ο νεαρός, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι υπήρξε αρνητής του κορονοϊού.

«Όσοι τα πιστεύουν αυτά να τα κόψουν… Όσοι είναι συνωμοσιολόγοι να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά. Μιλάει ένας πονεμένος αδελφός που έχασε την αδελφή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 20χρονος, ο οποίος έχει να διαχειριστεί και το γεγονός ότι η μητέρα του νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό, καθώς στον επανέλεγχο που έγινε την 1η Φεβρουαρίου διαπιστώθηκε ότι είχε χαμηλό οξυγόνο

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα