Ομολογία-σοκ του ΕΟΔΥ για το έγκλημα εκτός των ΜΕΘ

Πλήρης επιβεβαίωση της «δημοκρατίας»! Τουλάχιστον 16.500 ασθενείς «έφυγαν» αβοήθητοι περιμένοντας για ένα κρεβάτι

Μέχρι και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαιώνει με επίσημο έγγραφό του το έγκλημα που έχει συντελεστεί από την κυβέρνηση σε βάρος του ελληνικού λαού στα χρόνια της πανδημίας! Στο έγγραφο, που φέρνει την υπογραφή του προέδρου του Οργανισμού, Θεοκλή Ζαούτη, ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει πως τουλάχιστον 16.500 ασθενείς πέθαναν αβοήθητοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας!

Η ομολογία του ΕΟΔΥ πως τουλάχιστον ένας στους εφτά ανθρώπους πέθανε εκτός ΜΕΘ αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο και ωμό τρόπο την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία, να προστατέψει τη δημόσια υγεία και, φυσικά, να σώσει ανθρώπους που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από κορονοϊό στην Ελλάδα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως, όταν οι επιδημιολόγοι μιλούσαν για «άδικους θανάτους», η κυβέρνηση έκανε λόγο για πρωτοφανή στήριξη του συστήματος Υγείας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως, όταν οι γιατροί μιλούσαν για θανάτους εκτός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός ζητούσε στη Βουλή αποδείξεις πως είναι πιο επιβλαβής η διασωλήνωση εκτός Εντατικής; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την προσπάθεια συγκάλυψης της αποκαλυπτικής μελέτης Τσιόδρα και Λύτρα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, για το χάσμα νοσηλείας ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Αθήνα και για τους άδικους θανάτους που είχαμε κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας; Η απάντηση είναι πως κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει, όχι μόνο γιατί δεν ξεχνιούνται οι άδικες απώλειες ανθρώπων που πεθάναν στα σπίτια τους ή σε απλές κλίνες νοσοκομείου, αλλά γιατί το έγκλημα συνεχίζεται, με καθημερινά 50-70 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Η δήλωση του Θάνου Πλεύρη, που διανεμήθηκε αργά χθες το απόγευμα, επί της ουσίας δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση και πετάει την μπάλα στην εξέδρα, καθώς ο υπουργός Υγείας αρκείται να δηλώσει πως «με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών, παρατίθενται όλες οι απαντήσεις που έδωσα στη Βουλή για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το έγγραφο του ΟΕΔΥ δεν δημοσιοποιήθηκε στη Βουλή, αν και βρισκόταν στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ωστόσο χθες το πρωί το έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα