Πήρε νομική γραμμή, ζητάει εξέταση από ανιχνευτή ψεύδους!

Η Πισπιρίγκου καταθέτει το μεσημέρι στην ανακρίτρια! Χθες την επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ ο δικηγόρος Οθωνας Παπαδόπουλος

H ώρα της κρίσης έφτασε για την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία οδηγείται στις 12 το μεσημέρι ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρζίνας. Το μεσημέρι της Κυριακής ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Οθωνας Παπαδόπουλος, τον οποίο όρισε η ανακρίτρια για να εκπροσωπήσει την Πισπιρίγκου στην κυρία ανάκριση, την επισκέφτηκε και πάλι για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της υπερασπιστικής της γραμμής.

«Μελετήσαμε τη δικογραφία πολύ, ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα, έχουμε εστιάσει στην έρευνα σχετικά με την προέλευση της ουσίας (σ.σ.: κεταμίνη) που προκάλεσε τον θάνατο του μικρού παιδιού. Εάν βρούμε τη διαδρομή που ακολούθησε αυτή η ουσία μέχρι να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, ενδεχομένως θα έχουμε καταλήξει και το ποιος τέλεσε την πράξη» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι απαραίτητο να έχει χρησιμοποιηθεί με δόλο, ωστόσο ερευνάται».

Όσον αφορά την κεταμίνη, τόνισε: «Η συγκεκριμένη ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα, δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να τη βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στο πλαίσιο κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού».

Ο νομικός συμπαραστάτης της 33χρονης ανέφερε ότι με δική του πρωτοβουλία οι δικηγόροι οι οποίοι έλαβαν προγενέστερα γνώση της δικογραφίας θα συναντηθούν για να οργανώσουν την απολογία της. Είχε προηγηθεί μια τρίωρη συνάντησή τους, το απόγευμα της Πέμπτης, στα κρατητήρια της Ασφάλειας μετά την απόφαση δύο ποινικολόγων να αποχωρήσουν από την υπόθεση.

Η αγωνία της

Από την Τετάρτη το απόγευμα που συνελήφθη, η κατηγορουμένη έχει μόνο μια αγωνία, όχι για την ποινική της μεταχείριση και την υπερασπιστική θέση της, αλλά «τι κάνει και πού βρίσκεται ο Μάνος», ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος ήταν ο μόνος που τη στήριζε όταν η κοινή γνώμη και μεμονωμένα γεγονότα την καταδείκνυαν ως ένοχη. Την επόμενη ημέρα δέχτηκε την επίσκεψη της μητέρας της Ελένης και της αδελφής της Δήμητρας, οι οποίες της παρέδωσαν προσωπικά της αντικείμενα και είδη υγιεινής για την πενθήμερη παραμονή της στα κρατητήρια της Ασφάλειας μετά την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ζητήσει να υποβληθεί σε εξέταση με ανιχνευτή ψεύδους, που όμως δεν γίνεται δεκτή από τα ελληνικά δικαστήρια.

«Το τεστ πολυγράφου μετρά τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και την αρτηριακή σας πίεση. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι κάποιος έχει ψυχοπαθητικότητα, αυτό σημαίνει πως δεν έχει και συναίσθημα αλλά και ενσυναίσθηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα ψέματα που λέει να μην έχουν και καμιά αλλαγή στις σωματικές ενδείξεις του στρες. Εξάλλου, αν κάποιος ανήκει στη σκοτεινή τριάδα της προσωπικότητας, οι πράξεις που αποσκοπούν στο να κερδίσουν αυτό που επιθυμούν θεωρούνται φυσιολογικές» εξηγεί ο κλινικός ψυχολόγος υγείας Γεώργιος Λυράκος.

Κατερινόπουλος: Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας

«Φωτιά» στα κοινωνικά δίκτυα έβαλε ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος εκτίμησε με νέα του ανάρτηση στο twitter ότι έρχονται άμεσα καταιγιστικές εξελίξεις και μεγάλες ανατροπές στο θρίλερ της Πάτρας.

Ο αξιωματικός με το αλάνθαστο ένστικτο, που δεν έχει πέσει ποτέ έξω στις εκτιμήσεις του όσον αφορά τις υποθέσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί δημόσια, προβλέπει πως η πολύκροτη υπόθεση έχει «πολλά ψωμιά» ακόμα και πως σε λίγες μέρες η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου θα αποδειχθεί σταγόνα στον ωκεανό.

«Εκτιμώ ότι η σύλληψη της Ρ. θα αποδειχθεί σταγόνα στον ωκεανό. Κοντός ψαλμός αλληλούια» αναφέρει σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στο twitter, χωρίς να πει κάτι περισσότερο. Φυσικά, ακολούθησε… ωκεανός σχολίων.

Ο κ. Κατερινόπουλος έχει υποστηρίξει κατ’ επανάληψη ότι πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά η υπόθεση θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού και πρόσφατα σχολίασε: «Κατά τα λεγόμενα της κυρίας Πισπιρίγκου, ο Μάνος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει οικονομικά. Οσο υπήρχαν παιδιά, βεβαίως και όφειλε να συνεισφέρει οικονομικά. Τώρα έχει κάποια υποχρέωση να βρει δουλειά για να βοηθήσει τη Ρούλα; Αυτή η διαμάχη θα βγάλει στη φόρα αλήθειες από τη Δευτέρα και μετά» είπε στο Star και συμπλήρωσε ότι κάποιοι πολύ σύντομα θα αρχίσουν να «κελαηδούν» για την υπόθεση. Άλλωστε, ο ίδιος έχει κάνει λόγο για πώληση δύο ακινήτων της σπιτονοικοκυράς, διερωτώμενος εάν το αντίτιμό τους ήταν κοντά στα 300.000 ευρώ και πού κατέληξαν αυτά τα χρήματα.

Η εκτίμηση του κ. Κατερινόπουλου είναι ότι η 33χρονη από κάπου «κρατάει» τον εν διαστάσει σύζυγό της: «Κάτι ξέρει, κάπου τον “κρατάει”. Ισως σε κάτι που έκανε μόνος του ο Μάνος στο παρελθόν και το γνωρίζει πολύ καλά η Ρούλα. Ισως σε κάτι που έκαναν μαζί και ο Μάνος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κρατηθεί στην άκρη» είπε με νόημα. Ηδη, πάντως, στην Πάτρα ακούγονται πολλοί «ψίθυροι» για τα κίνητρα, ενώ πολλοί συζητούν για εμπλοκή κι άλλων προσώπων σε αυτήν τη σκυταλοδρομία θανάτων και προβλέπουν ότι έρχεται «τσουνάμι» εξελίξεων…

Εξετάζεται η εκταφή της Τζωρτζίνας για να ανασυρθεί το tablet

Το tablet της 9χρονης Τζωρτζίνας, το οποίο ετάφη μαζί με το άτυχο κοριτσάκι που κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων όπου είχε εισαχθεί για νοσηλεία, ίσως δώσει απαντήσεις στην έρευνα των Αρχών, που προσπαθούν να αποδείξουν πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου οργάνωσε και διέπραξε τη δολοφονία της κόρης της.

Τη μακάβρια αποκάλυψη επιβεβαίωσε το γραφείο τελετών που έκανε την κηδεία της Τζωρτζίνας. Οπως έχει καταθέσει ο εργολάβος του γραφείου, την ημέρα της κηδείας τον προσέγγισε η Ρούλα Πισπιρίγκου και του ζήτησε προσωπικά, την ώρα που τοποθετούσαν το λευκό φέρετρο της 9χρονης στον τάφο, να αφήσει τη συσκευή tablet, με πρόσχημα πως η Τζωρτζίνα «έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε».

Η απαίτησή της δεν του είχε προκαλέσει υποψίες, καθώς συχνά συγγενείς επιλέγουν να τοποθετούν μαζί με τους εκλιπόντες αγαπημένα τους αντικείμενα. Ωστόσο η πληροφορία περιήλθε σε γνώση των ερευνητών της Ασφάλειας και, με δεδομένο ότι με εισαγγελική παραγγελία όλα τα ηλεκτρονικά μέσα στα οποία είχε πρόσβαση η Ρούλα Πισπιρίγκου εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, διερευνάται το ενδεχόμενο να ζητηθεί εντολή εκταφής.

Ο σκοπός είναι να ανασυρθεί το tablet και να ερευνηθεί αν κρύβει διαδικτυακές αναζητήσεις για την ουσία κεταμίνη, η οποία χορηγήθηκε στην 9χρονη με θανατηφόρα κατάληξη. Αν εντοπιστούν οι «ηλεκτρονικές διαδρομές» της κεταμίνης, θα είναι αδιάσειστο στοιχείο ενοχής για την 33χρονη.

Εξάλλου, αν γίνει εκταφή, οι Αρχές θα μπορούσαν να λάβουν δείγματα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας, καθώς οι τρίχες είναι το μόνο βιολογικό υλικό που έχει την ιδιότητα να διατηρεί σε βάθος χρόνου «μνήμη» και, ακόμη και δύο ή τρεις μήνες αργότερα, να δίνει ενδείξεις αν υπήρξε χρήση ουσιών. Βέβαια, έχει ήδη αποδειχτεί ότι υπήρξε χρήση κεταμίνης, οπότε οι ιατροδικαστές θεωρούν περιττή τη λήψη δείγματος από τα μαλλιά του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ανθρωποκτονιών: Νέος κύκλος ερευνών για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας

Η τροπή που έχει λάβει η συνταρακτική υπόθεση έχει ανοίξει νέο κύκλο ερευνών, με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να έχει βάλει στο επίκεντρο το ερώτημα «πώς πέθαναν η Μαλένα και η Ιριδα;», προσπαθώντας να διαπιστώσει τι συνέβη με τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη αλλά και ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι κόπηκε το νήμα της ζωής τους.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ίδια που εφάρμοσαν και για την Τζωρτζίνα. Ηδη έχουν φτιάξει κατάλογο με τις καταθέσεις που πρέπει να λάβουν, μεταξύ άλλων, από γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτήν τη φορά, όμως, δεν θα τους ρωτήσουν για το ιατρικό ιστορικό των δύο παιδιών, για το πώς μπήκαν στο νοσοκομείο και τι συνέβη εκεί, αλλά θα επιμείνουν πολύ στη στάση και τη συμπεριφορά της μητέρας τους.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι στη Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την Τζωρτζίνα, οι αστυνομικοί έχουν «λυμένα» χέρια και μπορούν να κινηθούν διαφορετικά σε σχέση με πριν. Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία που δεν είχαν στην έρευνα της 9χρονης, να ανοίξουν το κινητό, να ψάξουν τα social media της 33χρονης, αναρτήσεις που έχουν διαγραφεί, τηλέφωνα που έχει γίνει, καθώς και άλλες επικοινωνίες που είχε. Πιθανότατα θα υπάρξει ενιαίος χειρισμός της υπόθεσης θανάτου των τριών κοριτσιών, δηλαδή οι δικογραφίες θα συνενωθούν. Ετσι, οι φάκελοι για τους αιφνίδιους θανάτους της Μαλένας (3,5 ετών) και της Ιριδας (6 μηνών), που βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Πατρών, θα σταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Αυτό αναμένεται να συμβεί μόλις στις δικογραφίες ενταχθούν τα νεότερα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. Παράλληλα θα ζητηθεί από την ανακρίτρια το «πράσινο φως» για να αρχίσει και νέα έρευνα στα ιστολογικά δείγματα που είχαν κρατήσει από τα άλλα δύο παιδιά.

Τον Απρίλιο του 2019, οπότε έφυγε από τη ζωή η Μαλένα, ο θάνατός της αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια, γεγονός που δεν ήταν σύμφωνο με την κλινική της εικόνα, γι’ αυτό η περίπτωσή της επανεξετάζεται. Μάλιστα, είχαν εντοπιστεί γρατσουνιές στη μύτη της, ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις της προέκυψε «έντονο πνευμονικό οίδημα».

Σε ό,τι αφορά την ιατροδικαστική έκθεση για την Ιριδα, εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα της, που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα, υπάρχει και ένα εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος. Παράλληλα ελέγχεται και ένα πανάκι με δύο τρεις σταγόνες αίμα που είχε εντοπιστεί στην κούνια του βρέφους, καθώς μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του.

Αναφορά στον θάνατο της Ιριδας έκανε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων: «Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου».

Την ίδια ώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα ανατριχιαστικό ντοκουμέντο, στο οποίο απεικονίζονται η Τζωρτζίνα και η Ιριδα, με την πρώτη να κλείνει τη μύτη της αδελφούλας της.

«Δύσκολα θα κάνει ένα παιδάκι αυτή την κίνηση, αν δεν την έχει δει κάπου» σχολίασε ο απόστρατος ταξίαρχος της Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος και πρόσθεσε: «Τα πανάκι έκλεισε το στόμα και το χέρι έκλεισε τη μύτη».

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα