Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: 89 ευάλωτες οικογένειες έλαβαν ολιστική υποστήριξη το α’ εξάμηνο του 2022

122 ενήλικες και 177 παιδιά οι πρώτοι δικαιούχοι

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  προσέφερε πρόσβαση σε απαραίτητα είδη διατροφής, ψυχολογική υποστήριξη και κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών, μέσω του προγράμματος της «Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών».

Πιο συγκεκριμένα το «Μαζί για το Παιδί»  το α ’ εξάμηνο του 2022 παρείχε στήριξη  σε 177 παιδιά από 89  οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας. Στόχος του «Μαζί για το Παιδί» είναι να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής οικογενειών με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι ωφελούμενες οικογένειες  που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είχαν  τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ σε όλη την Ελλάδα για ένα 6μηνο, ενώ παράλληλα, προσφέρθηκε κάλυψη για εξωσχολικές δραστηριότητες σε παιδιά κι εφήβους.

Για όσες οικογένειες είχαν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής, προσφέρθηκε επιπλέον πλαισίωση  από ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η διαδικασία

Οι οικογένειες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για ένα 6μηνο τηρώντας συγκεκριμένα κριτήρια έπειτα από παραπομπή από κοινωνικές υπηρεσίες συνεργαζόμενων φορέων για λογαριασμό ευάλωτων οικογενειών.

Οι ωφελούμενες οικογένειες συναντούν τον κοινωνικό λειτουργό της Ένωσης, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν για να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση.

Η ιστορία της Μ.

Η φτώχεια πέραν από την έλλειψη επαρκών πόρων για την κάλυψη βασικών αναγκών επηρεάζει αρνητικά και άλλους τομείς όπως την εκπαίδευση, την πληροφόρηση, την κοινωνική ένταξη, την αυτοπεποίθηση.

Παράδειγμα  αξιοποίησης της στήριξης που δόθηκε μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και ευκαιρία για ένταξη σε μια κανονικότητα είναι η ιστορία της Μ.

Η Μ. είναι 42 χρονών και είναι μονογονέας. Η κόρη της είναι 9 ετών. Μέσα στη δίνη της πανδημίας η Μ. έμεινε άνεργη με υποχρεώσεις και οι λογαριασμούς που την επιβάρυναν καθημερινά.

Το αίτημα της για βοήθεια έφθασε στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».  Αφού αξιολογήθηκε εντάχθηκε στο πρόγραμμα της σίτισης. Μέσα σε λίγους μήνες  πήρε βαθιά ανάσα καθώς από τη στήριξη που έλαβε από το «Μαζί για το Παιδί» και μπορούσε πλέον να παρέχει στο παιδί της τα απαραίτητα της καθημερινότητας.  Έχοντας εξασφαλίσει για 6 μήνες  το  αναζήτησε εργασία. Πριν λίγες εβδομάδες βρήκε μια δουλειά που την ικανοποιεί.

Η Μ. έκανε μια νέα αρχή στη ζωή της. Και αυτός είναι και ο σκοπός του προγράμματος της Σίτισης της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να στηρίζει οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και με προσφέροντας βοήθεια να τους δίνει ώθηση και ενθάρρυνση για να συνεχίσουν τις ζωές τους.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Μέσω του προγράμματος «Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών » το Α’ εξάμηνο του 2022 δόθηκε βοήθεια σε 89 οικογένειες. Προϊόντα (μέσω διατακτικών επιταγών), ψυχολογική-συμβουλευτική στήριξη (μέσω της Γραμμής 115 25) και ενίσχυση για κάλυψή εκπαιδευτικών αναγκών ανήλικων παιδιών .

Από τις 89 οικογένειες οι 56 ήταν μονογονεϊκές και 22 πολύτεκνες και οι ωφελούμενοι στο σύνολο τους (παιδιά και γονείς) ήταν 299.

Στόχοι προγράμματος:

Τέσσερις είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Ειδικότερα:

· Δίνεται η ευκαιρία στους ωφελούμενους να διαχειριστούν με αξιοπρέπεια, διακριτικότητα και ελευθερία επιλογής τις καθημερινές αγορές για την οικογένεια τους παρέχοντας πρόσβαση σε τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας τα οποία βοηθούν στην σωστή διατροφή των παιδιών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την σωματική υγεία τους (φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, κτλ).

· Η ανακούφιση των γονέων από το καθημερινό άγχος επιβίωσης με απώτερο στόχο την εστίαση σε τομείς όπως η εύρεση εργασίας και η αφιέρωση ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά τους.

· Ψυχολογική / συναισθηματική υποστήριξη της οικογένειας.

· Κάλυψη κόστους για εκπαιδευτικές και εξωσχολικές δραστηριότητες παιδιών κι εφήβων.

Και εξωσχολικές δραστηριότητες

Η εκπαίδευση και τα εφόδια που παίρνουν τα παιδιά  είναι σημαντικοί συντελεστές για την εξέλιξη τους.

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες που κάλυψε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είχαν να κάνουν με τα φροντιστήρια των παιδιών, τις αθλητικές τους δραστηριότητες ενώ σε κάποια από αυτά χορηγήθηκαν και ειδικές θεραπείες.

Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη το όραμα μας, κάθε παιδί να έχει ίσες ευκαιρίες όπου και αν βρίσκεται!

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος

Το πρόγραμμα της Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» παρέχει ανακούφιση σε δεκάδες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η υλοποίηση του γίνεται με την πολύτιμη υποστήριξη μεγάλων ευεργετών καθώς και των εταιρειών: efood, Δέλτα mums, eurolife, Pepsico τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Παράλληλα, στην συγκέντρωση πόρων συνέβαλλαν ιδιώτες και εταιρείες μέσω της πλατφόρμας www.supportmazi.gr της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα