Χειροπέδες και στη μάνα της 12χρονης για μαστροπεία!

Ψάχνοντας τους λογαριασμούς του βιαστή και μαστροπού, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι αυτός κατέθετε τακτικά χρήματα στους λογαριασμούς της μητέρας της κακοποιημένης

Βόμβα μεγατόνων, που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο τσουνάμι οργής, θυμού και απέχθειας στο πανελλήνιο, αναμένεται να σκάσει τις επόμενες ώρες, οπότε οι αστυνομικές Αρχές θα προχωρήσουν σε νέες συλλήψεις, στο πλαίσιο των ερευνών για την ανατριχιαστική υπόθεση των βιασμών και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Και αυτό διότι πρόκειται για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, που αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπινος νους.

H αρχή έγινε χθες με τη σύλληψη της μητέρας του κοριτσιού, έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος της για μαστροπεία. Αστυνομικοί μετέβησαν με πολιτικά ρούχα στην οικία της στον Κολωνό και της πέρασαν χειροπέδες. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ λίγο πριν από τις 17.00, όπου και μέχρι αργά χθες το βράδυ εξεταζόταν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την εμπλοκή της σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Κατόπιν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της άρχισε όταν από τους αστυνομικούς ταυτοποιήθηκε για την υπόθεση ένας παιδεραστής. Ωστόσο, ψάχνοντας τους λογαριασμούς του διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω άνδρας είχε καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης. Και όχι μεγάλα ποσά, αλλά 20 και 25 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το παιδί είχε καινούργιο ποδήλατο, καινούργιο πανάκριβο κινητό τηλέφωνο, ενώ πολύ συχνά έμενε έξω μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Ολα αυτά, εκτιμάται από τους αστυνομικούς θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει προβληματισμό στους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος της 12χρονης και δη στη μητέρα της.

Οι Αρχές, με βάση στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, εκτιμούν ότι η γυναίκα γνώριζε τα πάντα και εξέδιδε το ίδιο της το παιδί παίρνοντας ποσοστό από την «ταρίφα». Η είδηση της σύλληψής της και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει έχουν μουδιάσει το πανελλήνιο, ενώ πλέον έχουν μείνει μόνα τους στο σπίτι τα υπόλοιπα οκτώ παιδιά της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας», στα χέρια των ανακριτικών Αρχών βρίσκονται ήδη τα προφίλ πέντε ανδρών, οι οποίοι είχαν επικοινωνία και είχαν ανταλλάξει μηνύματα με το προφίλ που είχε φτιάξει και διαχειριζόταν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος για να κλείνει τα ραντεβού με την ανήλικη.

Ήδη το κορίτσι έχει αναγνωρίσει περισσότερα από 10 άτομα ως βιαστές του. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση προβληματίζονται, πάντως, για το πώς ο 53χρονος έφτασε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης σε τέτοιο σημείο και να κρύβει το σκηνικό φρίκης.

Οι Αρχές, πάντως, εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού του 53χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο «εντοπιστή-ανιχνευτή» ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η Αστυνομία έχει εντοπίσει κινητά «φαντάσματα», με τα οποία ο 53χρονος στον Κολωνό έκλεινε τα ραντεβού στους βιαστές της 12χρονης, τα οποία επίσης αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τη φρικιαστική υπόθεση.

Στο μεταξύ, χθες, τον δρόμο για τη φυλακή πήραν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του Ιωάννης Σοφιανίδης, που κατηγορούνται για τη φρικτή υπόθεση της 12χρονης, την οποία βίαζαν και ο πρώτος εξ αυτών εξέδιδε σε άλλους πελάτες.

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ για αρκετές ώρες παρέμειναν στο γραφείο της ανακρίτριας μέχρι να βρεθεί δικηγόρος να τους εκπροσωπήσει. Αρχικά, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων ήρθαν στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπισή τους, ενώ την ίδια στάση τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση και απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει. Τελικά, τους δύο κατηγορουμένους εκπροσώπησε τυπικά και μόνο ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Η απολογία τους ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου.
Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Από την πλευρά του ο 42χρονος κατηγορούμενος και πατέρας τριών ανήλικων κοριτσιών ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μία φορές έναντι αμοιβής, την οποία -όπως υποστήριξε- έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους δύο δεν αποδέχεται τη φρικιαστική πράξη του βιασμού που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

Νωρίτερα, σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως σήμερα το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση στο Τμήμα Ανηλίκων και εκτίμησε ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα