Πώς να προετοιμαστείτε για την άφιξη του νέου σας σκύλου

Ένα νέο ζωάκι στο σπίτι αποτελεί τεράστια πηγή χαράς για όλα τα μέλη της οικογένειας! Πώς προετοιμάζουμε το σπίτι μας για την πολυαναμενόμενη άφιξη; Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε όλα όσα χρειάζεται ο μικρός μας φίλος για να αισθανθεί άνετα στο νέο του σπίτι.

Οι σκύλοι φημίζονται για τον ενθουσιώδη και αυθόρμητο χαρακτήρα τους. Μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους όμως είναι επόμενο να τους αποδιοργανώσει, τουλάχιστον στην αρχή. Εξοπλίζοντας τον νέο του χώρο με όλα τα απαραίτητα πριν την άφιξή του, του δείχνουμε ότι η νέα του οικογένεια θα τον αγαπήσει και θα τον φροντίσει όπως του αξίζει.

Αξεσουάρ για τη βόλτα

Η βόλτα για ένα σκυλάκι αποτελεί πιθανότατα την πιο αγαπημένη δραστηριότητα της ημέρας. Είναι σημαντικό κάθε εξόρμηση, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, να πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια. Φροντίζουμε για την ασφάλεια του μικρού μας φίλου διατηρώντας τον σε επιτήρηση, ενώ διασφαλίζουμε ότι η περίδεσή του δεν είναι υπερβολικά σφιχτή και δεν του προκαλεί δυσφορία. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα λουρί σκύλου είναι υπεραρκετό για μια ασφαλή και ευχάριστη βόλτα. Για πιο ατίθασα καθώς και για μεγαλόσωμα ζωάκια, μπορεί να χρειαστεί κάποιο σαμαράκι σκύλου. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε βέβαιοι ότι ο τετράποδος φίλος μας δεν θα αποδράσει.

Για μεγαλύτερες μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα για ένα ταξίδι ή μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, μια τσάντα μεταφοράς σκύλου θα σας γλιτώσει από τον κίνδυνο μιας πιθανής φυγής. Είναι διαθέσιμες σε πολλά χρώματα και υλικά ώστε να διαλέξετε αυτήν που ταιριάζει στις ανάγκες του κατοικίδιού σας.

Όλα για το μπάνιο

Μετά από μια κουραστική μέρα ένα καλό μπάνιο επιβάλλεται, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα ζωάκια μας. Επιλέγοντας ένα σαμπουάν σκύλου με ενυδατικά συστατικά, χαρίζουμε στον τετράποδο φίλο μας το πιο λαμπερό και καθαρό τρίχωμα. Τα περισσότερα σαμπουάν για σκύλους είναι υποαλλεργικά, καθαρίζουν και περιποιούνται σε βάθος το τρίχωμα. Ολοκληρώνοντας την περιποίησή τους με ένα καλό χτένισμα, κάνουμε τη γούνα τους να λάμπει.

Περισσότερο παιχνίδι, καλύτερη ζωή

Κατά το στάδιο προσαρμογής του στο νέο χώρο, ο σκύλος σας πιθανότατα θα χρειαστεί περίφραξη ώστε να αποφευχθούν ζημιές. Ένα πάρκο σκύλου για τις ώρες κατά τις οποίες θα λείπετε του επιτρέπει να παίξει και να χαλαρώσει μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Φροντίστε να τοποθετήσετε αρκετά παιχνίδια μέσα σε αυτό, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα βαρεθεί για τις ώρες που λείπετε. Τα σκυλάκια αγαπούν τα μασώμενα παιχνίδια, γεγονός το οποίο καθιστά τα λαστιχένια κόκαλα και μπαλάκια ιδανικά, τόσο για την χαλάρωση όσο και για την υγεία των δοντιών τους.

Ολοκληρωμένη διατροφή

Επενδύοντας σε μια καλή τροφή, επενδύετε στην υγεία του σκύλου σας. Εξερευνώντας τις διάφορες σκυλοτροφές είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτή με τη μέγιστη θρεπτική αξία, η οποία θα χαρίσει στο ζωάκι σας ενέργεια, διαύγεια και μυοσκελετική υγεία. Οι περισσότερες ζωοτροφές αναγράφουν αναλυτικά τα συστατικά τους στο πίσω μέρος της συσκευασίας, καθώς και την ποσοστιαία σύστασή σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μην ξεχνάτε ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης και φυτικών ινών ενισχύει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού τους, χαρίζοντάς τους όλη την απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Βρείτε πολλά ακόμα προϊόντα μέσα από το Νο.1 Online Pet Shop.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα