Οσμή σκανδάλου στο «Κοργιαλένειο»

Καταγγελία για «φωτογραφικές» απαιτήσεις στον διαγωνισμό για την καθαριότητα του νοσοκομείου

Με την πλήρη κάλυψη του υπουργείου Υγείας, η Ελπινίκη Ταβιανάτου φαίνεται πως έχει μετατρέψει το «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» σε προσωπικό της τσιφλίκι, διοργανώνοντας αυτή τη φορά στημένο πάρτι εκατομμυρίων υπέρ… ημετέρων.

Τελευταίο κρούσμα στην… αμαρτωλή ιστορία της διοίκησης του πολύπαθου νοσοκομείου, που απασχολεί τον τελευταίο χρόνο τα φώτα της δημοσιότητας για μια σειρά πραγμάτων, είναι η δημοσίευση διαγωνισμού για την καθαριότητα του νοσοκομείου.

Ομως, όπως συνηθίζει να λέει ο σοφός λαός, ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες… Και οι λεπτομέρειες αυτής της προκήρυξης είναι φωτογραφικές και σκανδαλώδεις, δείχνοντας πως στόχος της διοίκησης δεν είναι να λειτουργήσει ελεύθερα ο ανταγωνισμός, αλλά να ευνοηθούν ορισμένοι!

Το επίμαχο έγγραφο του διαγωνισμού

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός πως μιλάμε για τον καθαρισμό του νοσοκομείου, η προκήρυξη θέτει ως προαπαιτούμενο η εταιρία που θα αναλάβει το έργο να έχει πιστοποίηση για την τήρηση του συστήματος διαχείρισης οδικής ασφάλειας. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται εύλογα είναι για ποιον λόγο χρειάζεται να υπάρχει μια τέτοια πιστοποίηση, όταν στην προκήρυξη δεν προβλέπεται έργο που να περιλαμβάνει εργασίες που απαιτούν τροχοφόρα οχήματα.

Το επίμαχο έγγραφο του διαγωνισμού

Κάνοντας, μάλιστα, μια έρευνα σε αντίστοιχους διαγωνισμούς που έχουν γίνει από δημόσια νοσοκομεία για υπηρεσίες καθαριότητας, παρατηρεί κάποιος πως δεν τίθεται τέτοια προϋπόθεση.

Αυτό, ωστόσο, που μετατρέπει τα ερωτήματα που εγείρει η συγκεκριμένη προϋπόθεση σε βεβαιότητα, καθιστώντας εμφανές πως μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού στόχος της διοίκησης είναι ο αποκλεισμός εταιριών, είναι ο χρονικός ορίζοντας που δίνει η διοίκηση για την απόκτηση της συγκεκριμένης πιστοποίησης. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, για να αναλάβει μια εταιρία το έργο πρέπει να διαθέτει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση κατά την ημέρα ανάρτησης της συγκεκριμένης διακήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ και όχι μεταγενέστερα.

Κοινώς, μια εταιρία για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχει λάβει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση πριν από τη δημοσίευση του διαγωνισμού και όχι πριν από την ανάληψη του έργου.

Μάλιστα, έρευνα σε άλλους διαγωνισμούς νοσοκομείων αποδεικνύει πως καμία διοίκηση δεν θέτει ως όρο την πλήρωση των προαπαιτουμένων την ημέρα που δημοσιεύεται ο διαγωνισμός, αλλά την ημέρα κατακύρωσής του.

Τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν εύλογους προβληματισμούς…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα