Ο δολοφόνος της Καρολάιν θέλει να «σπάσει» τα ισόβια

Ο Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε στο Εφετείο με κύριο στόχο να κερδίσει κάποιο ελαφρυντικό στοιχείο

Με στόχο να κερδίσει κάποιο ελαφρυντικό, ώστε να «σπάσει» τα ισόβια, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσήλθε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς αλλά και της σκυλίτσας τους Ρόξι μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου του 2021.

Ψύχραιμος και με προσεγμένη εμφάνιση, ο κατηγορούμενος πέρασε το κατώφλι της δικαστικής αίθουσας έχοντας στο πλάι του τη νέα του δικηγόρο Αικατερίνη Μαυροειδή. Φορώντας κοστούμι και… φρεσκοκουρεμένος, ο 34χρονος πιλότος πήρε αμέσως τη θέση του στο εδώλιο έχοντας απέναντί του στην έδρα τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες λαϊκούς και τακτικούς δικαστές, οι οποίοι θα κρίνουν την τύχη του σε δεύτερο βαθμό.

Νωρίτερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τον είχαν συνοδεύσει έως τη δικαστική αίθουσα, στην οποία βρέθηκε με το κεφάλι ψηλά, όπως έκανε άλλωστε και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Στο δικαστήριο χθες δεν βρέθηκε κανένα μέλος της οικογένειάς του, ούτε όμως και κάποιο μέλος της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, ο Αθανάσιος Χαρμάνης, η μητέρα της άτυχης κοπέλας δεν πρόκειται να εμφανιστεί στη δίκη, καθώς δεν αντέχει να αντιμετωπίσει τον δολοφόνο του παιδιού της. Με την έναρξη της διαδικασίας η κυρία Μαυροειδή υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης, αλλά το δικαστήριο, κατόπιν σχετικής πρότασης και του εισαγγελέα, αποφάσισε τη διακοπή της για τις 28 Μαρτίου.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς. Αντίθετα, σε αυτήν τη δίκη δεν δηλώθηκε παράσταση για τη δολοφονία της σκυλίτσας Ρόξι, για την οποία είχε παρασταθεί στην πρώτη δίκη φιλοζωική οργάνωση. Μάλιστα, για τη θανάτωση του ζώου πρωτόδικα είχε επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο κάθειρξη 10 ετών, πλέον των ισοβίων που του είχαν επιβληθεί για τη δολοφονία της 20χρονης κοπέλας.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας στο Εφετείο, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, δεν έκρυψε την οργή και τον θυμό του για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της κόρης του, λέγοντας πως «οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι πιο χαμηλοί από τους χαμηλούς, κατατάσσονται παράλληλα με τους παιδεραστές».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «απολύτως ειδεχθές» το γεγονός ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπαθεί να μειώσει την ποινή του. «Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας, είναι ένα αηδιαστικό έγκλημα, που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα σκληρή τιμωρία. Νομίζω ότι θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τις γυναίκες της Ελλάδας, όταν ο δολοφόνος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας, που κοιμόταν με το παιδί της, θα εκτίσει κάτι λιγότερο από την πλήρη ποινή φυλάκισής του» ανέφερε ο κ. Κράουτς.

Από την πλευρά της, η κυρία Μαυροειδή σε δηλώσεις της μίλησε για την καθημερινότητα του εντολέα της στις φυλακές, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εκτίει την υπέρτατη των ποινών και έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Περιμένει την έκβαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, είναι ψύχραιμος, είναι σε κατάσταση αναμονής. Εργάζεται στη φυλακή, έχει άριστη συμπεριφορά και διαγωγή, ενώ ήδη έχει καταθέσει μηχανογραφικό για να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο. Εχει αποκλείσει τη Νομική. Του λείπει η κόρη του, αλλά συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα