Στις φλόγες λεωφορείο με 52 μαθητές που επέστρεφαν από εκδρομή

Πανικός στο Μέτσοβο – Ευτυχώς, δεν κινδύνεψε κανένα παιδί

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από το περιστατικό στο Μέτσοβο, όπου τυλίχθηκε στις φλόγες λεωφορείο το οποίο μετέφερε δεκάδες μαθητές. Οι 52 μαθητές επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη αφού είχαν ολοκληρώσει τη σχολική τους εκδρομή στην Κέρκυρα, όταν περίπου στις 2.40 το μεσημέρι της Κυριακής μια μαθήτρια αντιλήφθηκε τη μυρωδιά του καμένου. Το είπε στους συμμαθητές της, αλλά δεν έδωσαν σημασία. «Παιδιά, μυρίζει έντονα καμένο» επέμενε και άμεσα ενημέρωσε τον οδηγό του λεωφορείου, όπως και τον διευθυντή που έτυχε να τους συνοδεύει στην εκδρομή.

«Η φωτιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά, από τη γαλαρία, και έφτασε μέχρι και την τέταρτη σειρά των θέσεων από το τέλος. Τα ανακλαστικά του οδηγού και του διευθυντή ήταν πολύ γρήγορα, καθώς άκουσαν τη μαθήτρια η οποία ανησυχούσε για τη μυρωδιά. Κατέβασαν τα παιδιά από το λεωφορείο, χωρίς να υπάρξει πανικός, κι αυτό είναι σημαντικό. Ηταν ασφαλείς» περιγράφει η Μίκα Γεωργιάδου, μητέρα ενός 16χρονου μαθητή, και προσθέτει πως ο γιος της κοιμόταν όταν συνέβη το περιστατικό, οπότε δεν αντιλήφθηκε αρχικά τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με την κυρία Γεωργιάδου, τη στιγμή που η μαθήτρια ενημέρωσε τον οδηγό για τη μυρωδιά, άρχισαν να βγαίνουν και οι πρώτοι καπνοί. «Υπήρξαν κλάματα από κορίτσια που ταράχτηκαν, όπως και από τη μαθήτρια που το αντιλήφθηκε. Ο γιος μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “μαμά, πήρε φωτιά το λεωφορείο”. Εγώ νόμιζα ότι αστειεύεται για να δει την αντίδρασή μου – δεν ήθελα να το πιστέψω, είναι η αλήθεια» εξηγεί και τονίζει πως τη στιγμή της κλήσης η ίδια παρακολουθούσε στις ειδήσεις το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Οταν το άκουσα ταράχτηκα, τον ρώτησα τι έγινε, αν είναι καλά. Τον άκουγα πολύ ψύχραιμο, μου είπε να μην ανησυχώ» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Οταν τα παιδιά επέστρεψαν, τα αγκαλιάσαμε και ρωτήσαμε πώς πέρασαν. Δεν θέλαμε να το συνεχίσουμε, εφόσον οι καθηγητές είχαν καταφέρει να διατηρήσουν το καλό κλίμα της εκδρομής. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, έκαναν οτιδήποτε μπορούσαν για να παραμείνουν ήρεμα τα παιδιά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα