Σοκ από τον μητροκτόνο: «Εκείνη μου το ζήτησε»!

Ο 34χρονος θα υποστηρίξει πως προχώρησε στην ειδεχθή πράξη του με προτροπή του ίδιου του θύματος!

Τον ισχυρισμό ότι εκτέλεσε την 71χρονη μητέρα του με μία σφαίρα στο κεφάλι, στο πλαίσιο μιας «αρρωστημένης» συμφωνίας που είχαν κάνει οι δυο τους, προκειμένου η άτυχη γυναίκα να πάψει να «βασανίζεται» από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αναμένεται να προβάλει ενώπιον του ανακριτή ο 34χρονος μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, η απολογία του οποίου είναι προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά αναμένεται να αιτηθεί νέα προθεσμία, σκότωσε τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο για να τη «λυτρώσει» από τους αφόρητους πόνους. Μάλιστα, ο μητροκτόνος, που «πάγωσε» το πανελλήνιο όταν ομολόγησε ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ με καραμπίνα την 71χρονη, θα υποστηρίξει πως προχώρησε στην ειδεχθή πράξη του με προτροπή του ίδιου του θύματος!

«Η μητέρα μου ζήτησε να τη λυτρώσω, σκοτώνοντάς την, προκειμένου να απαλλαγεί από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε» αναμένεται να πει στην απολογία του. «Η ίδια η μητέρα απαίτησε να της αφαιρέσει τη ζωή (ενν. τον 34χρονο). Η ίδια η μητέρα είναι εκείνη η οποία είπε “δεν αντέχω πλέον”, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας και ψυχολογικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην κατ’ ουσίαν σε έμμεση αυτοκτονία» ανέφερε σε δηλώσεις του στο newsit.gr ο δικηγόρος του μητροκτόνου της Θεσσαλονίκης Νικόλαος Πετρίδης και πρόσθεσε: «Η κατάσταση έφτασε κάποια στιγμή στο απροχώρητο, γιατί η μητέρα του δεν άντεχε από τους πόνους και ταυτόχρονα και η ψυχολογία της ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Πρόκειται για μια συμφωνία των δύο. Κατ’ ουσίαν πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία». Παράλληλα, έκανε λόγο για απουσία οικονομικού ή άλλου κινήτρου.

«Εργαζόταν (ενν. τον μητροκτόνο) συστηματικά μέχρι την ώρα που έπρεπε να αφοσιωθεί στη μητέρα του και την περίθαλψή της. Και αυτό οδήγησε σε ένα τέλμα, στην έμμεση αυτοκτονία, αφού δέχτηκε την πίεση της μητέρας του για να της αφαιρέσει την ζωή της» ανέφερε ο κ. Πετρίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. «Δεν ταξίδεψε μετά την πράξη στη Χαλκηδόνα για να κρυφτεί. Επέστρεψε και άφησε το όπλο του εγκλήματος στο σπίτι και ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους – και η αλήθεια είναι ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν κατάφερε. Ο λόγος που μετακινήθηκε ήταν για να παραδώσει το άψυχο πλέον κορμί στις Αρχές, κάτι το οποίο επίσης δεν άντεξε και άφησε το αυτοκίνητο εκεί.

Δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να κρυφτεί, ούτε να αποκρύψει αποδεικτικά στοιχεία. Τουναντίον, τα άφησε στο σπίτι, ουσιαστικά παραδίδοντάς τα στις Αρχές. Ο λόγος που χάθηκε μετά ήταν επειδή περιπλανιόταν» εξήγησε. Σύμφωνα με όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν, ο 34χρονος σκότωσε τη μητέρα του στον Κορινό Πιερίας, μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο ίδιος, και, στη συνέχεια, οδήγησε πάνω από μία ώρα έχοντας στη θέση του συνοδηγού το άψυχο κορμί της, προκειμένου να το μεταφέρει στη Χαλκηδόνα, όπου εντοπίστηκε!

Αθλια κατάσταση

Σύμφωνα με όσα είπε, τέλος, ο δικηγόρος του 34χρονου, ο εντολέας του είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει κάνει. «Στο ενδιάμεσο διάστημα που βρισκόταν περιπλανώμενος κυρίως μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, επιχείρησε δύο φορές να αυτοκτονήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Είχε τραυματιστεί και σκόπευε να πέσει στη θάλασσα, γιατί δεν ξέρει κολύμπι. Σκόπευε να παραδοθεί στην Αστυνομία, αφού πρώτα επισκεπτόταν ένα μοναστήρι, για να ζητήσει από τους μοναχούς εκείνοι να τον παραδώσουν στις Αρχές. Θεωρούσε ότι ήταν ένας τρόπος για να εκφράσει τον σεβασμό του στη μνήμη της μητέρας του, έστω και αν ήταν εκείνος ο δράστης» κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο στο Φάληρο Θεσσαλονίκης, όταν ένοικοι της πολυκατοικίας τον πέρασαν για διαρρήκτη και κάλεσαν την Αμεση Δράση. Μάλιστα, ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος, ο οποίος είχε εξαφανιστεί αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του και παρέμενε άφαντος επί 20 ημέρες, είχε ξυρίσει το κεφάλι του και κυκλοφορούσε με βρόμικα ρούχα και έναν σουγιά στην τσέπη!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα