6χρονος: ‘Ερευνα για την 3ωρη «οδύσσεια»

Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια διενεργεί προκαταρκτική προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την αδυναμία να κάνει το παιδί μια αξονική

Οι τραγικές ελλείψεις και η σοβαρή υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), που φτάνει τις 45.000 κενές οργανικές θέσεις, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έχουν πρακτικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και δεν την αφήνουν, όπως είναι φυσικό, ανεπηρέαστη. Οπως συνέβη με την υπόθεση του 6χρονου, που ταλαιπωρήθηκε, όπως και οι δικοί του, επί τρεις ώρες, έως ότου βρει να κάνει μια αξονική τομογραφία ύστερα από τον τραυματισμό του με πατίνι. Περιστατικό για το οποίο άλλωστε διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Οι γονείς του 6χρονου που έπεσε από το πατίνι και τραυματίστηκε στο κεφάλι αναγκάστηκαν να τον περιφέρουν επί ώρες από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για μια αξονική τομογραφία που θα έδειχνε την έκταση του τραύματος στο κεφάλι του, καθώς ο αξονικός τομογράφος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούσε, ενώ στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» ο τομογράφος δεν τηρούσε τις προδιαγραφές για μικρά παιδιά.

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Τσαλικάκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, ενώ επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή, όταν το αγοράκι έπεσε με το πατίνι του κι άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν να πάνε τον 6χρονο στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη. Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ η «βόλτα» στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού.

Με αφορμή το περιστατικό, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θα προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο, επιπλέον του χαλασμένου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ λειτουργούν 4 από τις 10 χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει, 6 από τις 12 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, 5 από τις 11 στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», 10 από τις 14 στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», 2 από τις 4 στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος».

Τουλάχιστον 1.650 τακτικά χειρουργικά περιστατικά περιμένουν να χειρουργηθούν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», αφού λειτουργούν 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες, ενώ 3.500 ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Οπως καταγγέλλεται ακόμη, στα τέλη Μαΐου στη Λήμνο, όπου το νοσοκομείο δεν διαθέτει αναισθησιολόγο, πατέρας πλήρωσε ο ίδιος για την αεροδιακομιδή του γιου του στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαφορετικά έπρεπε να περιμένει μέρες για να αντιμετωπιστεί χειρουργικά το κάταγμα που είχε υποστεί. Η μεταφορά του αποδείχθηκε σωτήρια, μια και ο νεαρός αντιμετώπισε επιπλοκές και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα