Πέθανε ξαφνικά και ο 11ος μάρτυρας για το «Noor 1»!

Ο Γιώργος Αντωνάτος, που «έφυγε» από παθολογικά αίτια, είχε καταγγείλει πως «έκαναν φτερά» στοιχεία που είχε προσκομίσει στις Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ φοβόταν για τη ζωή του

Ανατριχίλα προκαλεί η είδηση πως έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες ο μεσεγγυούχος του πλοίου «Noor 1» Γιώργος Αντωνάτος, ο οποίος είχε καταγγείλει πως «έκαναν φτερά» στοιχεία που είχε προσκομίσει στις Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης, ενώ είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του, λίγες ημέρες μετά τον περίεργο θάνατο στο Ντουμπάι του επίσης μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη.

  • Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Ο Γιώργος Αντωνάτος είναι ο 11ος στη σειρά μάρτυρας που φεύγει αιφνιδίως από τη ζωή από παθολογικά αίτια. Ηταν ο φύλακας του ναρκόπλοιου στον κόλπο της Ελευσίνας, ο οποίος είχε βρει και παραδώσει το δορυφορικό τηλέφωνο και σημειώσεις του πλοιάρχου του «Noor 1», βοηθώντας τις δικαστικές Αρχές.

Επί 5,5 χρόνια

Tα πειστήρια αυτά δεν τα είχαν εντοπίσει οι λιμενικοί κατά την αυτοψία στο ναρκόπλοιο, τον Ιούνιο του 2014, και ήταν… εξαφανισμένα επί 5,5 χρόνια! Τα είχε βρει ο μακαρίτης μεσεγγυούχος στις 6 Ιανουαρίου 2020, μέσα σε μία τρύπα στη γέφυρα του «Noor 1», όταν το πλοίο παρουσίασε κλίση 42 μοιρών στον κόλπο της Ελευσίνας όπου παρέμενε δεμένο.

Τότε κάλεσε αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, που παρέλαβαν το δορυφορικό τηλέφωνο του πλοίου, ακόμα ένα αχρησιμοποίητο δορυφορικό τηλέφωνο, κάρτες SIM και σημειώσεις στα αγγλικά, που ήταν μέσα σε σακούλα, σε κρύπτη στη γέφυρα του «Noor 1».

Τα δεδομένα του δορυφορικού τηλεφώνου ανακτήθηκαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας και χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια ως αποδεικτικό υλικό στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επιβεβαιώνοντας συνομιλίες που είχε ο πλοίαρχος του «Noor 1» με τον καταδικασθέντα ως ναυλωτή του ναρκόπλοιου. Ομως, ο μακαρίτης κατήγγειλε πως δεν αξιοποιήθηκαν από τις Αρχές οι σημειώσεις που είχε βρει.

«Η υπόθεση βρομάει. Εκτός από έγγραφα, υπάρχουν και τα στίγματα που δείχνουν πού φόρτωσε το πλοίο τα ναρκωτικά και αναφέρονται ακόμη 14 πλοία. Υπάρχουν σημειώσεις σε μπλοκάκι από τον καπετάνιο με το στίγμα για το πού θα φορτώσει τα ναρκωτικά. Τα έχω καταθέσει αυτά στις Αρχές, αλλά κάποια στοιχεία έχουν εξαφανιστεί από τη δικογραφία» είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τον Οκτώβριο του 2021. Σε αυτήν, ο Γιώργος Αντωνάτος είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του, καθώς έναν μήνα νωρίτερα είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στο Ντουμπάι ο μάρτυρας Βασίλης Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καταθέσει στις διωκτικές Αρχές για την υπόθεση του «Noor 1». Ο Γεωργιάδης είχε κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα που, κατά τη γνώμη του, είχαν σχέση με το ναρκόπλοιο που είχε αποπλεύσει από το Ντουμπάι.

Μάλιστα, αν και είχε ζητήσει να καταθέσει αυτοβούλως στις δικαστικές Αρχές Πειραιά, δεν τον καλούσαν και χρειάστηκε να υπάρξει παρέμβαση από τον μετέπειτα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να καταθέσει, απαντώντας σε γραπτές ερωτήσεις στην ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι.

«Η συγκάλυψη»

Στη συνέχεια, ο Β. Γεωργιάδης είχε ζητήσει σε τηλεοπτική συνέντευξη να κληθεί εκ νέου από τις Αρχές για να προσκομίσει νέα στοιχεία. Ομως, δεν πρόλαβε να καταθέσει δεύτερη φορά, καθώς λίγους μήνες μετά άφησε την τελευταία του πνοή… «Η συγκάλυψη έχει σχέση με όσα έχει καταθέσει ο Βασίλης. Στις 28 με 29 Αυγούστου πρέπει να πέθανε. Μπορεί στο στόμα του σκύλου (σ.σ.: βρέθηκε μέσα στο σπίτι, δίπλα στο νεκρό αφεντικό του, Β. Γεωργιάδη) να υπάρχει το DNA του ανθρώπου που τον σκότωσε. Γι’ αυτό ίσως σκότωσαν και τον σκύλο, αλλά ποιος θα το ψάξει;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Αντωνάτος στην τηλεοπτική του συνέντευξη, προαναγγέλλοντας συγκινησιακά φορτισμένος και τον δικό του αιφνίδιο θάνατο. «Οταν πεθάνω, θα βγουν όλα τα ονόματα στη φόρα! Ισως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε» είχε αναφέρει στο Open.

«Φοβάμαι. Εχει αλλάξει ριζικά η ζωή μου, αλλά ίσως να μην είναι ο τελευταίος, αλλά ο προτελευταίος μάρτυρας, διότι έρχεται κι άλλο άτομο που προστατεύεται, είναι ανώτατος λιμενικός. Ισως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε. Το αίμα φέρνει αίμα, ίσως θα φύγουμε κι εμείς… Αν χαθώ, πάντως, να ξέρετε ότι θα βγουν όλα τα ονόματα και τα στοιχεία στη φόρα. Τα έχω αφήσει όλα» είχε αναφέρει σε δραματικούς τόνους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα στοιχεία στο «Noor 1».

«Θέλουν να το εγκαταλείψουμε και να το πάρουν κάποιες ομάδες και να εξαφανίσουν κάποια στοιχεία. Το πλοίο είναι δεξαμενόπλοιο και έχει κρυφούς χώρους. Ισως υπάρχουν ακόμη ναρκωτικά μέσα. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν ακόμη 700 κιλά».

Αξίζει να σημειωθεί πως, λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη του μεσεγγυούχου, η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη διαβίβασε στον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ελευθέριο Καλτάκη σχετικά ρεπορτάζ εφημερίδων και σάιτ για τις καταγγελίες του Γιώργου Αντωνάτου, προκειμένου να διερευνηθούν στο πλαίσιο της συμπληρωματικής ανάκρισης που διενεργείται για την υπόθεση του «Noor 1» και τους χρηματοδότες του φορτίου του «λευκού θανάτου». Ενάμιση χρόνο μετά άφησε την τελευταία του πνοή από παθολογικά αίτια.


Η μακάβρια λίστα των νεκρών μαρτύρων για το ναρκόπλοιο με τους 2,1 τόνους ηρωίνη

Ο Γιώργος Αντωνάτος είναι ο ενδέκατος κατά σειρά νεκρός στην υπόθεση του «Noor 1». Είχε προηγηθεί ο θάνατος του μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, στο διαμέρισμά του στο Ντουμπάι, ο οποίος είχε κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση του «Noor 1». Μάλιστα, είχε ζητήσει από τις Αρχές να προσκομίσει και άλλα στοιχεία, αλλά δεν πρόλαβε…

Τον Ιούνιο του 2018 είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στον Καναδά ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζινάκης, ο οποίος είχε υποναυλώσει το «Noor 1» και είχε δαπανήσει χρηματικά ποσά για την επισκευή του πλοίου στα Εμιράτα, πριν αυτό καταλήξει στην Ελευσίνα με τους 2,1 τόνους ηρωίνης. Χρονολογικά, είχαν καταγραφεί ακόμα οκτώ θάνατοι μετά τον εντοπισμό του «Noor 1» στην Ελευσίνα, τον Ιούνιο του 2014.

26 Σεπτεμβρίου 2014: Δολοφονείται η 19χρονη κόρη του κατηγορούμενου Τούρκου φερόμενου ως αποστολέα του φορτίου της ηρωίνης Σερίφι Ζιντάστι. Μαζί της σκοτώνεται και ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου όπου επέβαινε. «Εμένα ήθελαν να χτυπήσουν και όχι την κόρη μου» είχε δηλώσει τότε στον τουρκικό Τύπο ο Ζιντάστι.

26 ∆εκεµβρίου 2014: Δολοφονούνται στην Κωνσταντινούπολη οι Χατζί Οσµάν Σεζέν και Χιχµέτ Αχτεµάρ, φερόµενοι ως δράστες της δολοφονίας της κόρης του Ζιντάστι. Μία ηµέρα µετά δολοφονείται στο Αμστερνταμ ο 50χρονος Ολλανδός ύποπτος για εµπλοκή στην υπόθεση του «Noor 1», αλλά και σε άλλες υποθέσεις ναρκωτικών, Οκάν Φιντάν. Μια γυναίκα με τουρκική καταγωγή που επισκεπτόταν τους Τούρκους κατηγορουμένους στις Φυλακές Κορυδαλλού επίσης «εξαφανίστηκε» στην Ολλανδία.

Τον Μάρτιο του 2015 δολοφονείται στην Κωνσταντινούπολη ο ιρανικής καταγωγής Αχµέντ Σαχίντ, ο οποίος ήταν παρών στην αποθήκη στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκε η ηρωίνη από το «Noor 1», αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Καλοκαίρι 2015: Χάνει τη ζωή του ο 41χρονος Σερχάν Μπασκάλ, ο οποίος είχε δώσει εντολή στους Τούρκους συνεργάτες του να συσκευάσουν την ηρωίνη στο Κορωπί προκειμένου να διακομιστεί στο Βέλγιο. Είχε συλληφθεί και κρατούνταν στις Φυλακές Κορυδαλλού. Μεταφέρθηκε µε συµπτώµατα δύσπνοιας αρχικά στο νοσοκοµείο των φυλακών και από εκεί στον Ερυθρό Σταυρό, όπου κατέληξε.

Απρίλιος 2016: Πέθανε ο 32χρονος Ινδός µηχανικός του «Noor 1» Σιράσταβα Ντεµπράτ Kουµάτ, που κρατούνταν στο Αστυνοµικό Τµήµα ∆ραπετσώνας. Ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία, µεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου και κατέληξε ύστερα από έμφραγμα.

Στους νεκρούς πρέπει να προσθέσουμε τον «εξαφανισμένο» επίσημο μεταφραστή του πληρώματος του «Noor 1». Την εξαφάνισή του είχε δηλώσει επίσημα η σύζυγός του, ενώ στη συνέχεια «χάθηκε» κι αυτή…

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα