Τραγωδία! Πνίγηκε 6χρονος στο Καβούρι

Συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς που είχαν αφήσει το αγοράκι να παίζει μόνο του στα ρηχά νερά

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε προχθές το απόγευμα σε παραλία στο Μεγάλο Καβούρι, όπου οι γονείς δεν πρόσεχαν το εξάχρονο αγοράκι τους και πνίγηκε, παρά τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη και διασωστών του ΕΚΑΒ να το επαναφέρουν.

Ηταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου όταν έγινε το κακό. Οι γονείς είχαν αφήσει το αγοράκι να παίζει στα ρηχά νερά της παραλίας. Ομως, φαίνεται πως προσπάθησε να πάει πιο βαθιά, ήπιε θαλασσινό νερό και ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Λουόμενοι που είδαν το παιδάκι, ειδοποίησαν αμέσως τον ναυαγοσώστη της παραλίας.

«Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Εγινε αμέσως από τον ναυαγοσώστη ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο -καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση-, και τοποθετήθηκε και ο απινιδωτής, ο οποίος έδειξε ασυστολία καρδιάς, που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό» περιέγραψε συνάδελφος του ναυαγοσώστη. Οπως είπε, άμεσα έσπευσαν στο σημείο δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια που έκαναν μπάνιο στην παραλία.

«Συνέδραμαν και δύο γιατροί με μια νοσηλεύτρια που βρίσκονταν στην παραλία ως λουόμενοι, με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ηρθε αμέσως και μηχανοκίνητο τμήμα του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες» πρόσθεσε. Αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην παραλία.

«Οι γονείς είχαν αναστατωθεί, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Οι άλλοι λουόμενοι έδειξαν ψυχραιμία και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους γονείς για να μπορέσει ο ναυαγοσώστης να κάνει τη δουλειά του» διηγήθηκε.

Μέσα σε οκτώ λεπτά από την κλήση στο ΕΚΑΒ, στην παραλία έφτασε ασθενοφόρο και μια μονάδα του Τμήματος Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης. Οι διασώστες αποφάσισαν άμεση διακομιδή του 6χρονου στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο», στη Βούλα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διακομιδής, που διήρκεσε 16 λεπτά, έκαναν ΚΑΡΠΑ στο αγοράκι για να το επαναφέρουν.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Οταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Λιμενικοί που διενεργούν την προανάκριση, συνέλαβαν τους γονείς του παιδιού, που κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα