Δολοφονία 55χρονης: Η Αστυνομία ερευνά και τον ανιψιό της

Είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί για τον θάνατο της μητέρας του το 2016 και δεν αποκλείεται οι υποθέσεις να συνδέονται

Προς πάσαν κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την υπόθεση της 55χρονης Νικολίτσας Μητροπούλου, που εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι της στην οδό Μπουκαούρη στην Πάτρα.

Τα στελέχη της Αστυνομίας προσπαθούν μέσα από καταθέσεις μαρτύρων και στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από το σπίτι να συνθέσουν το παζλ του εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την περιοχή, φέρνοντας στη μνήμη όλων την αδερφή της που πριν από επτά ολόκληρα χρόνια είχε βρεθεί δολοφονημένη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο ίδιο σπίτι.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της 55χρονης, προκύπτει πως η ίδια δεν είχε εχθρούς. Μάρτυρες κάνουν λόγο για μία ήσυχη, φιλική και ευγενική γυναίκα, η οποία δεν είχε απασχολήσει ή προκαλέσει ποτέ.

«Το σημαντικό είναι να βρεθεί, αν υπάρχει, το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί μέσα από αυτό θα εντοπιστεί και ο δράστης ή οι δράστες. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κίνητρο. Για παράδειγμα, αν το έγκλημα διεπράχθη από κάποιον με ψυχολογικά προβλήματα, μπορεί να μην υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό. Πάντως, από τις καταθέσεις φαίνεται πως η γυναίκα τα είχε με όλους καλά και δεν αντιμετώπιζε με κάποιον πρόβλημα» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες και για τον εντοπισμό του όπλου του εγκλήματος, καθώς, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, η Νικολίτσα Μητροπούλου είχε χτυπηθεί στο κεφάλι με βαρύ αντικείμενο. «Εφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, που δείχνουν πως χτυπήθηκε από ένα βαρύ αντικείμενο. Ενα ρόπαλο, ένα βάζο ή κάτι τέτοιο. Ακόμη γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιο αντικείμενο τη χτύπησαν» ανέφεραν άτομα που παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται παράλληλα και η δολοφονία της Αννας Μητροπούλου, αδερφής της 55χρονης, που είχε συνταράξει την Πάτρα τον Ιούλιο του 2016. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο υποθέσεις να συνδέονται, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Το κουβάρι της υπόθεσης της αδερφής τής Νικολίτσας άρχισε να ξετυλίγεται στις 19 Ιουλίου 2016, όταν είχε βρεθεί δολοφονημένη στο ίδιο σπίτι, αλλά σε διαφορετικό όροφο, ενώ έφερε τραύματα στο κεφάλι που είχαν προκληθεί από γροθιές και από ένα ρόπαλο. Εκείνη την ημέρα ο γιος της κάλεσε ασθενοφόρο γιατί ισχυρίστηκε ότι τη βρήκε τραυματισμένη. Η 53χρονη νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μέχρι τις 27 Ιουλίου, όταν και κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο γιος της υποστήριξε πως τη βρήκε στο σπίτι και είχε εικάσει πως είτε τη χτύπησαν ληστές είτε η ίδια είχε κάποιο πολύ σοβαρό ατύχημα. Ωστόσο, ο 28χρονος έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις και, έτσι, λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη και φυλακίστηκε για τον θάνατο της μητέρας του. Ο ίδιος ποτέ δεν ομολόγησε το έγκλημα και, τελικά, λόγω της μετατροπής του κατηγορητηρίου που αντιμετώπισε είχε αποφυλακιστεί και σήμερα είναι ελεύθερος. Μάλιστα, μετά τον εντοπισμό του πτώματος της θείας του, οι αστυνομικές Αρχές τον αναζήτησαν προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Η Νικολίτσα εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη νεκρή και μέσα σε μια λίμνη αίματος, με το κεφάλι της σχεδόν διαλυμένο. Από την έρευνα που έκανε ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο, διαπίστωσε πως η γυναίκα έφερε τραύματα στο κεφάλι και, συγκεκριμένα, τρία θλαστικά τραύματα στη μετωπιαία χώρα, καθώς και ένα στο τριχωτό της κεφαλής. Παράλληλα, έφερε συντριπτικά κατάγματα του κρανίου, ενώ ο θάνατός της φέρεται ότι έγινε ένα 24ωρο προτού εντοπιστεί.

Ετσι, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το οικογενειακό περιβάλλον της, με τα στελέχη της Αστυνομίας να εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος κοντινός της άνθρωπος να την ήθελε νεκρή, αλλά και το ενδεχόμενο οι δύο υποθέσεις να συνδέονται.


Το στυγερό έγκλημα έχει συγκλονίσει όλη την Πάτρα

Ανάστατη είναι όλη η Πάτρα μετά την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος με θύμα την άτυχη 55χρονη Νικολίτσα Μητροπούλου. Οι κάτοικοι τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι ίσως ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά τους. Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν πως η γυναίκα κατείχε ένα σπίτι το οποίο ήθελε να νοικιάσει και, ως εκ τούτου, συναντιόταν με διάφορα άτομα. Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να ερευνήσουν αν πίσω από τη δολοφονία της βρίσκεται κάποιος επίδοξος ενοικιαστής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα