Τεράστια η οικονομική ζημιά της Σαμοθράκης

Τίναξε στον αέρα την οικονομική ζωή της Σαμοθράκης το τεράστιο μέτωπο των πυρκαγιών στον Εβρο.

Το νησί των Καβείρων, που έμεινε για μέρες χωρίς ρεύμα καθώς το καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ, που τροφοδοτούσε το νησί, καταστράφηκε, προκάλεσε κύμα φυγής των τουριστών. Παράλληλα το νησί από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αποκόπηκε και ακτοπλοϊκά, καθώς το πλοίο της γραμμής «Αδαμάντιος Κοραής» μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

«Η φωτιά τρόμαξε τον κόσμο και τον έδιωξε από το νησί μας. Τα καταλύματα άδειασαν και τα τρόφιμα πετάχτηκαν στον κάδο των απορριμμάτων» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών Θέρμων Σαμοθράκης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «βίαια και άδικα κόπηκε η σεζόν στη Σαμοθράκη. Ακυρώθηκαν τα δωμάτια λόγω διακοπής ρεύματος και άδικα έχουν υποστεί ζημιές οι επιχειρήσεις, οι ξενοδόχοι, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι επαγγελματίες στην εστίαση γιατί δεν είχαν ρεύμα. Ηταν άδικο γιατί οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να έχει το νησί μια εναλλακτική μορφή ενέργειας, π.χ. γεννήτριες, ντιζελομηχανές».

«Το ρεύμα ήρθε κι εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην καθημερινότητα. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε τα μαγαζιά μας από την αρχή. Ήταν τραγική η κατάσταση. Το νησί έχει αδειάσει και ερημώσει» συμπλήρωσε. Οι επαγγελματίες ζητούν μέτρα στήριξης, φορολογικές απαλλαγές αλλά και εγκατάσταση μόνιμων γεννητριών για κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα