Σέρβιραν σφηνάκια από υπολείμματα ποτών!

Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε μπαρ στον Κάβο της Κέρκυρας – Επαιζαν με την υγεία των πελατών τους, ενώ παράλληλα δεν έκοβαν αποδείξεις

Ξέφρενο «πάρτι» φοροδιαφυγής σε βάρος του κράτους και της υγείας των ανυποψίαστων τουριστών σε 28 μπαρ στον Κάβο της Κέρκυρας, καθώς τους σέρβιραν ποτά-μπόμπες αλλά και σφηνάκια με υπολείμματα των ποτών που είχαν καταναλώσει άλλοι θαμώνες!

Αυτό διαπίστωσαν εφοριακοί και τελωνειακοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που έκαναν ταυτόχρονη έφοδο σε 28 μπαρ στον Κάβο της Κέρκυρας, ο οποίος φημίζεται για τα ξέφρενα πάρτι νεαρών Βρετανών τουριστών που περιλαμβάνουν την αθρόα κατανάλωση αλκοόλ αμφιβόλου ποιότητας, χωρίς την έκδοση αποδείξεων.

Η επιχείρηση στήθηκε από την περασμένη Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, με άκρα μυστικότητα, ταυτόχρονα σε όλα τα μπαρ, ώστε να μην ενημερωθούν οι άλλοι καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια των ελέγχων. Ο μαζικός έλεγχος συντονίστηκε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργου Πιτσιλή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν ταυτόχρονη έφοδο σε πολλά μπαρ και εστιατόρια της περιοχής. Οι εφοριακοί εξέτασαν αν κόβονται και διαβιβάζονται αποδείξεις. Οι τελωνειακοί ήλεγξαν αν τα ποτά που σερβίρονται είναι καθαρά και όχι νοθευμένα ή λαθραία. Μάλιστα, έγιναν οκτώ δειγματοληψίες ποτών, το περιεχόμενο των οποίων έχει ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους, για να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνα για κατανάλωση.

Φοροδιαφυγή 267.418 ευρώ

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι 26 επιχειρήσεις εστίασης δεν εξέδωσαν τουλάχιστον 40.578 αποδείξεις, συνολικής αξίας 267.418 ευρώ. Επίσης, δύο επιχειρήσεις εστίασης δεν διαβίβασαν 1.204 αποδείξεις, συνολικής αξίας 8.252 ευρώ. Επτά επιχειρήσεις εστίασης σέρβιραν ποτά που δεν είχαν ενδείξεις lot number, άρα είναι λαθραία ή «μπόμπες»… Το χειρότερο είναι πως οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες μπαρ σέρβιραν σφηνάκια με τα υπολείμματα ποτών θαμώνων τους.

Οι υπάλληλοι των μπαρ είχαν εντολή να τοποθετούν τα υπολείμματα των ποτών σε μπιτόνι, από το οποίο σέρβιραν -με το αζημίωτο- σφηνάκια σε άλλους ανυποψίαστους θαμώνες. Οι επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν ή να κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας των πελατών τους έκλεισαν για 48 ώρες και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι έλεγχοι των κλιμακίων της ΑΑΔΕ συνεχίζονται και σε άλλα νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση, κυρίως για νοθευμένα ποτά και φοροδιαφυγή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα